TGB evlat nöbetinin 900. gününde Diyarbakır’da

3 Eylül 2019’dan bu yana HDP Diyarbakır il binası önünde evlatlarını HDP/PKK’dan kurtarmak için mücadele eden annelerin eylemi 900 gündür kararlılıkla devam ediyor.

TGB evlat nöbetinin 900. gününde Diyarbakır’da

TGB, vatan ve evlat nöbetinin 900. gününde, evlatlarını PKK’nın elinden kurtarana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ilan eden aileleri ziyaret etti. TGB, ilk günden beri Diyarbakır Annelerinin mücadelesinin yanında yer aldı ve 900 günde binlerce genci HDP Diyarbakır İl binası önünde nöbet tutan annelerle buluşturdu.

‘EVLATLARIMIZI HDP’DEN İSTİYORUZ’

Türk bayraklarıyla HDP il binasına gerçekleştirdikleri yürüyüşte “Türk Kürt Kardeştir, HDP Kalleştir” sloganları atan Diyarbakır Anneleri, HDP/PKK’yı protesto ettiler.

Evlat nöbetindeki baba,“Sözde, Kürtler için mücadele veriyorlar. 40 yıldır Kürleri kandırıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürdüyüz, Amerika’nın Kürdü değiliz. Evlatlarımızı HDP’den alana kadar burada mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“HDP’NİN BİR KAPISI MECLİSE BİR KAPISI KANDİLE AÇILIYOR”

Anayasa Mahkemesi’ne seslenen evlat nöbetindeki anne, “Ben 5 yıldır oğluma hasretim. Oğlumu 5 yıl önce HDP il binasından PKK’ya kaçırdılar. Artık yeter, çocuklarımızı dağa kaçırmasınlar. Biz onlardan evlatlarımızı istiyoruz. HDP’nin bir kapısı meclise bir kapısı meclise açılıyor. HDP kapatılmalıdır” dedi.

“PKK’YA İNSAN DEVŞİRME MERKEZİ HDP KAPATILMALIDIR”

TGB Başkanlık Kurulu Üyesi Ata Ogün Kaplan annelere destek vermek için yaptığı konuşmada, “HDP’nin kapatılmadığı her gün Türkiye için kayıptır. HDP’nin kapatılma sürecini uzatmak Mehmetçiğe kurşundur. Anayasa Mahkemesi, derhal kapatma kararını vermelidir.”dedi.

Dağa kaçırılan gençlere de çağrı yapan Kaplan, “Anneleriniz burada, babalarınız burada, kardeşleriniz, biz arkadaşlarınız burada. Size zorla tutturulan o Amerikan silahlarını atın. Devletinize sığının, vatanınıza dönün.”dedi.  

“YÜREKLERİMİZ DİYARBAKIR ANNELERİ İLE ÇARPIYOR”

TLB Genel Başkan Yardımcısı Kıymet Yıldarı, “Annelerimizin evlatları dağa kaçırıldı ama Türkiye'nin dört bir yanında evlatları var ve yürekleri burada, Diyarbakır Anneleri ile çarpıyor. HDP'ye sadece kepenk kapatmak yetmez, biz HDP tamamen kapatılana kadar Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetinin yanındayız. Bu mücadeleyi beraber başarıya ulaştıracağız” dedi.

# türkiye # pkk # diyarbakır # hdp # türk # destek # Vatan # evlat nöbeti # türkiye gençlik birliği # diyarbakır anneleri # tlb