Formula 1 Rusya GP iptal edildi

Formula 1 yönetimi, 25 Eylül'de yapılması planlanan Rusya Grand Prix'sinin yaşanan gelişmelerin ardından düzenlenemeyeceğini açıkladı.

Formula 1 Rusya GP iptal edildi

Rusya'nın, Donbass bölgesine yönelik gerçekleştirdiği özel operasyonun ardından çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi finalini Rusya'dan alıp Fransa'ya vermesinin ardından bir adım da otomobil sporlarının zirvesi Formula 1'den geldi.

Formula 1'den perşembe günü yapılan açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki gelişmelerin yakından takip edildiği duyurulmuştu.

Akşam saatlerinde F1 takım patronları ve 1 CEO'su Stefano Domenicali bir araya gelmiş ve bu şartlar altında Rusya'da yarış düzenlenemeyeceği konusunda fikir birliğine varılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından bugün açıklama yapan Formula 1 yönetimi, bu yıl Rusya'da yarış düzenlemeyeceğini duyurdu.

Formula 1'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, insanları birleştirme ve onları uluslararası düzeyde bir araya getirme gibi olumlu bir vizyonla gidiyor. Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şok içerisinde takip ediyoruz. Mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz.
Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar, sporumuzun bulunduğu konumu tartıştı. İlgili tüm paydaşların görüşüyle beraber, mevcut şartlarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı.

# UEFA # rusya # Ukrayna # açıklama # son dakika # fransa # dünya # şampiyonlar ligi # formula 1 # f1 # Donbass # Donetsk # Lugansk