FIFA ve UEFA'dan Rus takımlarına yasak

Rusya'ya karşı siyasi ve ekonomik yaptırımların yanı sıra spor dünyasından da yaptırım kararları gelmeye devam ediyor. FIFA ve UEFA, yaptıkları açıklamayla, Rus takımlarının uluslararası turnuvalara katılmasının yasaklandığını duyurdu.

FIFA ve UEFA'dan Rus takımlarına yasak

Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği askeri operasyon 5. gününde sürerken, Rusya'ya yönelik üst üste yaptırım kararları açıklanmaya devam ediyor.

Son olarak spor dünyasından da yeni yaptırım adımları geldi.

Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) de Rusya takımları ile ilgili aldığı yeni kararı duyurdu.

FIFA ve UEFA birlikte yaptığı açıklamada Rusya'nın uluslararası turnuvalardaki katılımının askıya alındığını bildirdi. Kararın hem kulüp hem de milli takımların kapsadığı ve bir sonraki açıklamaya kadar geçerli olacağı açıklandı.

Rusya A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası'na katılma yolunda play-off'ta Polonya ile eşleşmişti. Rus ekibi Spartak Moskova da UEFA Avrupa Ligi'nde Leipzig ile eşleşmişti. Eğer karar değişmezse iki takım da turnuvalara devam edemeyecek.

# UEFA # spor # rusya # Ukrayna # futbol # operasyon # son dakika # uefa avrupa ligi # fifa # yaptırım # rus # moskova # son # askeri # leipzig # Donbass # spartak moskova # Donetsk # Lugansk # Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu