ABD Ukrayna'ya yardım edecek

ABD'den Ukrayna'ya yardım kararı geldi. Açıklama yapan Dışişleri Bakanı Antonu Blinken, tanksavar ve uçaksavar silahların da olduğu savunma ekipmanlarının Ukrayna'ya teslimatının gerçekleştirileceğini bildirdi.

ABD Ukrayna'ya yardım edecek

Atlantik'in Rusya karşısında desteklediği Ukrayna'ya ABD'den yardım adımı geldi.

Konuyla ilgili açıklamayı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptı.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Blinken, Ukrayna'ya aralarında tanksavar ve uçaksavar silahların da bulunduğu savunma ekipmanlarının teslimatını koordine ettiklerini bildirdi.

ABD'nin Ukrayna'ya her türlü savunma, güvenlik, insani ve ekonomik yardımı sağladığını belirten Blinken şu ifadeleri kullandı:

- Ülkelerini beceri ve kararlılıkla savunan Ukraynalı savaşçılara yardım için tanksavar, uçaksavar, küçük silahlar ve cephanelerin de aralarında bulunduğu savunma yardımını ulaştıracağız.

Blinken, ABD'nin bugüne kadar aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bulunduğu birçok kişiye yaptırım kararı aldığını anımsatarak şunları söyledi:

- ABD Adalet Bakanlığı, bünyesinde kurulan yeni görev gücü ile Rus oligarkların yatları, özel jetleri ve diğer tüm mal varlıklarını donduracak ve bunlara el koyacak.
# abd # rusya # Ukrayna # Putin # Devlet # Biden # yaptırım # savunma # rus # yardım # ucaksavar # blinken # Zelenskiy # tanksavar