Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği taşınıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon ve Kiev’in kuşatılmasının ardından Türkiye’den yeni bir adım geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin Çernivtsi şehrine taşındığını belirtti.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği taşınıyor

Rusya Ukrayna operasyonunda Kiev'i kuşatması sonrası Türkiye'den elçilik hamlesi geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin Çernivtsi şehrine taşındığını belirtti. Güvenlik şartları yüzde yüz çalışmaya izin vermediği için bu kararın alındığını işaret eden Bilgiç, büyükelçiliğin Çernivtsi kentinden hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Tanju Bilgiç, personelin Kiev’den Çernivist’e transfer edildiğini ve oradan çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Bilgiç, personelin azaltılmasının söz konusu olmadığını da işaret etti.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Ukrayna’dan şimdiye kadar 13 bin vatandaşın tahliye edildiğini de ekledi. “Güvenlik şartları el verdikçe onları zaten tahliye edeceğiz” dedi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # operasyon # son dakika # dışişleri bakanlığı # harekat # askeri # kiev # Kiev Büyükelçiliği