İstanbullular DİKKAT! Meteoroloji uyardı

Yoğun kar yağışı İstanbul'u etkisi altına aldı. Kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Uzmanlar özellikle bu akşam için uyarı yaptı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yoğun ve gök gürültülü kar yağışı bekleniyor.

İstanbullular DİKKAT! Meteoroloji uyardı


---------------
//////DSF////
Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına aldı. Soğukla birlikte İstanbul'da etkili olan kar yağışı 14 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.
ES//
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yoğun ve gök gürültülü kar yağışı bekleniyor. Özellikle bu akşam saatleri için kritik uyarı yapıldı.
ES//
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul trafiğinde ana arterlerde büyük sorun yaşanmadı ancak ara yolların karla kaplı olması nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlükle ilerledi. İşe gitmek için erken saatlerde yola çıkanlar, duraklarda otobüs bekledi. Kentte kar küreme ve tuzlama çalışmaları da devam ediyor.
ES//
İstanbul Valiliği ve AKOM'dan peş peş buzlanma ve don uyarısı geldi. Özel araç değil toplu taşıma araçların kullanılması istendi.
ES//
Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılması da yasaklandı.
ES//
İstanbul Havalimanı'ndan 357, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 50 olmak üzere toplam 407 seferi iptal edildi.
ES//
Kuzey Marmara Otoyolu'nda 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

# İstanbul # istanbul # türkiye # akom # meteoroloji # kar # sabiha gökçen havalimanı # mart # Sorun