Naziler İngiliz füzesiyle hastaneyi vurdu

Rusya, Ukrayna operasyonu devam ediyor. Rus birlikleri 4 yerleşim biriminde daha kontrolü sağlarken, Kiev korumasındaki Ukraynalı neo-nazi gruplar, Volnovaha'da bir hastaneyi hedef aldı. İngiliz füzelerinin kullanıldığı saldırıda en az 6 sivilin öldüğü bildirildi.

Naziler İngiliz füzesiyle hastaneyi vurdu

NATO kuşatmasına karşı askeri harekat başlatan Rusya, Ukrayna’da ilerleyişini sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Rus birlikleri, Ukrayna’nın güneyinde 14 kilometre ilerleyerek, 4 yerleşim birimini daha kontrolü altına aldı. Operasyonun başından bu yana Ukrayna’nın askeri alt yapısına ait 3 bin 687 hedef etkisiz hale getirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca, Lugansk Halk Cumhuriyeti güçlerinin, Severodonetsk kentini güney ve doğu yönlerinden ablukaya aldığını duyurdu.

Rusya’nın açtığı insani koridorlardan sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyeleri de devam ediyor. Mraiupol ve çevresinde 96 kişi daha tahliye edildi. Ayrıca aralarında Türklerin de bulunduğu 140’dan fazla yabancının Herson kentinden Kırım’a geçişi sağlandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayınlıdığı bir video ile Mariupol’dan tahliye için ateşkes sağlamayı garanti ettiğini duyurmuştu. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra Ukraynalı neo-nazi gruplar Donbass’ta, Volnovaha kentindeki sivil bir hastaneyi hedef aldı. İngiliz NLAW füzelerinin kullanıldığı saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasında müzakere süreci de devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakerelerin çevrim içi olarak devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak da, müzakerelerde uzlaşmaya yaklaşıldığını söyledi.

Özel çalışma alt gruplarının oluşturulduğunu belirten Podolyak, “Tüm sorunları konuştuk, şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

# rusya # Ukrayna # nato # Devlet # video # askeri # Zelenskiy