Rus Ordusu Toçka-U füzelerinin deposunu vurdu

Rusya'nın Ukrayna harekatı, 3 haftayı geride bıraktı. Rus Ordusu, Ukrayna ordusuna ait, aralarında Toçka-U füzelerin deposunun da olduğu 46 askeri hedefi daha imha ettiğini duyurdu. Ukrayna ordusu içinde neo-nazi gruplar ise, Mariupol’da bir tiyatro binasını havaya uçurdu. Sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyesi de sürüyor. Mariupol’den tahliye edilenlerin sayısı bin 614’e yükseldi.

Rus Ordusu Toçka-U füzelerinin deposunu vurdu

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri harekatı sürüyor.

Rusya, Ukrayna ordusunun Donetsk’te sivillere yönelik kullandığı Toçka-U füzelerinin bulunduğu depoyu vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rivne bölgesindeki mühimmat deposunun imha edildiğini duyurdu.

Konaşenkov’un verdiği bilgiye göre, son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 46 askeri altyapı unsuru devre dışı bırakıldı. Bunlar arasında, S-300 de dahil olmak üzere 11 uçaksavar füze sistemi, 3 komuta merkezi, bir radar istasyonu ve 7 mühimmat deposu yer aldı.

NEO-NAZİLERDEN PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’da havaya uçan tiyatro binasıyla ilgili de açıklama yaptı. Bakanlık, binanın neo-nazi Azak taburu militanlarınca havaya uçurulduğunu bildirdi. Açıklamada, “Azak militanları tiyatro binasını, döşedikleri patlayıcılarla havaya uçurarak yeni bir kanlı provokasyona girişti” denildi.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Sivillerin çatışma bölgelerinden çıkarılması için çalışmalar da sürüyor. Donetsk Halk Cumhuriyeti, Mariupol ve çevresinden 66’sı çocuk 295 sivilin daha tahliye edildiğini açıkladı. Mariupol’den tahliye edilenlerin sayısı bin 614’e yükseldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da, Donbass ve Ukrayna’nın çeşitli kentlerine 2 binden tondan insani yardım ulaştırıldığını bildirdi.

ABD'DEN ZELENSKİY'E BİR RET DAHA

Kiev yönetimini Rusya’ya karşı kışkırtarak bölgede çatışmanın fitilini ateşleyen ABD yönetimi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin doğrudan yardım talebini bir kez daha geri çevirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “ABD ve NATO, Ukrayna’da uçuşa yasak bölge oluşturmayacak.”denildi.

# abd # rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # operasyon # son dakika # nato # Devlet # füze # savunma # harekat # son # halk # Zelenskiy # neo nazi # Donetsk # Lugansk # İgor Konaşenkov # mariupol