Soykırıma yanıtı Suriye'den verelim

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

Biden yönetiminin soykırım silahını çekmesi Türkiye'yi uyandırmalıdır, yarım kalan Fırat'ın doğusundaki operasyon tamamlanmalıdır. Türkiye, ABD'nin Doğu Akdeniz'deki kuşatmasını engellemek için öncelikle Suriye'deki terör uzantılarını temizlemelidir.

ABD'nin Türkiye'de kullanabileceği en önemli silahı sıcak para operasyonudur. Türkiye'nin adeta yumuşak karnı haline gelen ekonomik kriz ne yazık ki ABD’ye bu fırsatı vermektedir. Amerika'nın bunu kullanmaması mümkün değil, bu silah mutlaka kullanılacaktır. Fakat zamanlaması ABD hesapları ile ilgilidir. Bu nedenle Türkiye, bu hesabı boşa çıkaracak hamleler yapmalıdır.

Türkiye’nin ABD’yi en kolay dize getirilebileceği yer Suriye’dir. Bugün Suriye yönetiminin PKK'ya karşı operasyona başlamış olması Türkiye için çok büyük fırsattır. Türkiye bu fırsatı hızlı bir şekilde değerlendirmelidir. Nasıl ki Türkiye'nin yumuşak karnı ekonomisi ise ABD'nin yumuşak karnı da Suriye’dir. Suriye'de Rusya, İran ve Türkiye yönetiminin işbirliği yapması ABD’yi kısa sürede bozguna uğratır. ABD'nin en önemli enstrümanı elinden alınır ve ABD bölgeyi terk etmek zorunda kalır. Bu, bir taşla birçok kuşu vurmak demektir.

Türkiye'nin eli kolu bağlı beklemesi çok yanlıştır. NATO zirvesinden sonuç beklemek aptalcadır. Türkiye NATO zirvesine kadar Fırat'ın doğusunu temizleyerek komşuları ile gövde gösterisi yapmalıdır. İşte o zaman Amerika ekonomi silahını bile kullanamaz; kullansa da çok fazla işe yaramaz. Düşmanın karşısına ittifaklarınızla dikilirseniz; düşmanı caydırırsınız.

Ağlayarak, sızlayarak; ortak çıkarlar diyerek düşmanı caydıramazsınız. Türkiye'nin Suriye'de yapacağı hamle aynı zamanda ABD'nin komşularımızla bizi karşı karşıya getirmek için yapabileceği provokasyonlara da engel olur. Doğu Akdeniz'de ABD planlarının bozulması kolaylaşır. Suriye'de bu temizliğin yapılması Türkiye'nin elini kuvvetlendirir. Çünkü Rusya, İran ve Irak'ın da güvenini kazanırsınız. Bugüne kadar yapılmış yanlış işlerden doğan tereddütleri ortadan kaldırmış olur ve Doğu Akdeniz- Karadeniz'e odaklanabilirsiniz.Kamuoyunun ABD'ye karşı lafla değil eylemle cevap verilsin talebi de hayata geçmiş olur.

ABD'nin Türkiye'de yapabileceği-sıcak para operasyonu dışında- iç bozguncuları hareketegeçirmektir; bunun için kullanabileceği enstrüman PKK ve kuyruklarıdır.PKK’yı ezdiğinizzaman bozgunculuğun Türkiye'de yapabileceği bir şey kalmaz; ne CHP'nin ne de iyi Parti'nin tek başına sokakları ateşleme gücü yoktur. Onların bütün yapabileceği ABD'nin kara gücüne bağlıdır. HDP'nin kapatılma süreci PKK'ya silahlı operasyonla birleştirilince ABD'nin kullanacağı en büyük enstrüman elinden alınmış olur. Bu, Türkiye için hayati önemdedir; bu gerçeği anlamazsanız bu savaştan galip çıkamazsınız.

ABD ile yapılacak görüşmelere umut bağlayarak ABD'nin tutum değiştirmesini beklemek hayal kurmaktan öte bir şey değildir. Boş hayallerin peşinden koşmaktansa gerçeği görmemiz gerekir. Türkiye, ABD'nin kara gücünü ezmeden iç cepheyi sağlamlaştıramaz.

Önümüzdeki sürecin anahtarı buradadır. Türkiye’nin dış politikadaki yanlışlarıyla yüzleşmesi, Suriye politikasının düzeltilmesi ile mümkündür. Burada ayak sürümek, zaman kaybetmek büyük felaketler doğurur. Nasıl ki Mısır politikasını gerçekçi bir zemine oturtmak isteniyorsa Suriye politikasını da gerçekçi bir zemine oturtmak zorundayız. Geçmişin hatalarına takılıp kalmak Türkiye'ye daha büyük faturalar ödetir. Hükümetin burada hızlı kararlar alması gerekir, artık bu süreç böyle devam edemez.

Soykırım yalanlarının, başlayacak yeni operasyonların habercisi olduğunu bilerek gerekli önlemleri almamız gerekir. ABD ile anlaşma hayali, zaman kaybından-ABD beklemiyor- ve bizi gerçek dostlarımızdan koparmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiye er geç bu politikayı uygulamak zorundadır, fakat bunu zamanında yaparsanız bir değeri vardır. Türkiye hırpalandıktan sonra gerçeği keşfetmek Amerika'yı yeniden keşfetmekten farksızdır. AK Parti iktidarda kalmak istiyorsa liberal ekonomi politikalarını terk etmeli ve dış politikada atılması gereken adımları hızla atmalıdır. ABD'nin örgütlediği bozgunculuğun iktidar olmasını istemiyorsak bu hem Türkiye için hem de AK Parti iktidarı için hayati bir zorunluluktur. Türkiye bu yolu seçecektir,ABD ile savaşın kesin zaferi buna bağlıdır. Bu zaferin kazanılması için de Vatan Partisinin iktidar ortağı olması gerekir.

# makale # soykırım yalanı # yazı # ismail bayraktar