Nihat Genç ve oy karşılığı toprak!

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

Nihat Genç bu ülkenin vicdanıdır. Kalpten, gönülden, içten konuşur ve yazar. Ülkenin bütün geleneksel değerlerine saygılıdır. Bir ırmak gibi coşan ve bendine sığmayan duyguları diline ve kalemine yansır. Hitabet yeteneği ve okuru edebiyatın sırları ile buluşturan güçlü kalemi ile çok farklıdır. Samimi ve dürüsttür. Kişisel çıkar alanının bütünüyle dışındadır. Herkes bilir ki dünya üzerine gelse, Nihat Genç inandığından bir milim bile şaşmaz! CHP’nin Seçim Bildirgesi üzerine kaleme döktükleri kişisel görüşüme göre tarihi bir nitelik taşımaktadır. Çünkü yazdıkları, Türkiye’nin aydın, eğitimli ve nispeten varlıklı kesimlerinin dolaylı bir eleştirisidir. Nihat Genç, sorgulama yetisini kaybetmiş beyinlere, Kral’ın çıplak olduğunu göstermektedir. Odatv’de yayımlanan yazısını, yer darlığı nedeniyle kısaltarak naklediyorum. Ama tüm okurlarımı bu yazının tamamını okumaya davet ediyorum... Ara başlıklar bana aittir.

DERSİM, ATATÜRK’E KARŞI OLMAKTIR!

Bu ülkede benden başka yazar yok mu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü açılım ihanetlerini niye yazmıyorsunuz? Kemal Bey, siz CHP’nin başına gelmiş en büyük belasınız. Cumhuriyet rejiminde hiç kimse “etnik pazarlığa” oturamaz. Dersim arşivlerini açacakmış, kimle hesaplaşıyorsun, vergi ve asker vermem deyip, yanına da İngiliz ajanını almış Kürt ağalarına karşı harekete geçen Atatürk’tür, arşivleri açmana gerek yok, Trabzon Atatürk Köşkü’nde Atatürk’ün çizdiği Dersim harekât planı ziyaretçilere açık duvarda asılıyor, neyin peşindesiniz?

OY İÇİN 15 VİLAYETİ MASAYA KOYMAK

HDP’nin yüzde on oyunu almak için, yeniden Fırat’tan doğusunu, dört yüz bin km kareyi, 15 vilayeti masaya koyarak ya da ülkenin bir kısmını terörist etnik milliyetçilere vermek, hayrola, o kadar acıdan hiç mi ders çıkartmadınız? O bildiriyi PKK yazsa, bu kadarını yazabilirdi! Tayyip’in bile korkup yarı yoldan döndüğü ihanet projesine, utanmadan balıklama dalıyorsun, o bölgeden yenilecek ekmeği zamanında Tayyip yedi, artık süreçler, açılımlardan ekmek kalmadı, o metni kim tutuşturdu eline?

Erdoğan Toprak, Tekin Bingöl, Hamza Çebi, Tuncay Özkan, Mehmet Bekaroğlu gibi milletvekilliğini ağalık yapmış demirtaşlarla CHP’ye ve Türkiye’ye hazırladığın tuzak meğer buymuş! CHP’yi gasp etmişler, ülkeyi yıkıma götürüp keyfini sürüyorlar. BOP başkanlığını Tayyip’ten alıp sana mı verdiler? Ne güzel, muhalefet bir heyecan yakalamış, bir rüzgârdır gidiyor, yaptığı işe bak!

TANRIKULU DİKTE ETMİŞ, KILIÇDAROĞLU YAZMIŞ!

O bildirinde FETÖ’den tek satır niye yok, 240 sayfa metin ve FETÖ yok, ama içerde gazeteciler varmış onları kurtaracakmış, hangi gazetecilermiş bunlar, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan sevgililerin mi? Ortadoğu baştan sona etnik mezhep çatışmalarıyla heba olmadı mı, etnik-mezhep ortada devlet mi kaldı? Ortadoğu’nun tek ilacı; herkesin hukuk karşısında eşit olduğu hukuk ve yurttaşlıktır, CHP’nin genel başkanına bunları biz mi öğreteceğiz. Metnini tane tane okuduk, başımızdan aşağı kaynar sular döküldü! Sezgin Tanrıkulu ne söylemişse tek tek yazmışsınız. Demek HDP’yle etnik pazarlık yapıp Tayyib’i devireceksiniz ha, etnik pazarlıkla kurtulacak memleketin...

PKK’LILAR, FETÖ’CÜLER SEVİNİN!

Burada oturup muhalefetin tadını bozmayalım, biliyorsak da bir şeyler konuşmayalım deyip sustuk kaç zamandır, yazmıyor çizmiyoruz, şu herifin yaptığına bak! Sevinin FETÖ’cüler, sevinin PKK’lılar, sevinin liberaller, sevinin Cumhuriyet Gazetesi, sevinin Halk TV, sevinin, “açılımınız” yola çıkmış geliyor, hendekleriniz, isyanlarınız, bombalarınız yeniden bayram yeri. Herkesi bu fikre inandırmışlar, sabah akşam yazıp çizdikleri bu, kafa yıkadıkları beyin bu: HDP’nin “yüzde on”u olmadan nasıl olacakmış?

KORSAN SEÇİM BİLDİRGESİ Mİ?

Kılıçdaroğlu, dün nihayet ihanet kutusunu açtı. Ajanlar CHP’yi ele geçirmiş, bir de Kemalist’mişler, bir de Atatürkçüymüşler, bir de Kuvayı milliyeden gelen CHP’liymişler, bir de Cumhuriyet’i kuran partiymişler. Açılım bildirgesinde ilaveten CHP’nin “altı ok”unu da yemişler, milliyetçilik eşit yurttaşlık olmuş, devletçilik insani kalkınma olmuş, laiklik özgürlükçülük olmuş, halkçılık ise hümanizm olmuş, yetmedi, devrimcilik de demokratlık. Bu ifadelerden sonra bu liberal projeyi kimin hazırladığı da ortada... Daha da vahimi, Kemal bey bu ihanet bildirgesini parti meclisine sunmadan tartışmadan kendi kafasınca özel arkadaşlarıyla “korsan” hazırlamış, yanisi bu bildirgeden kurumsal olarak CHP’nin de haberi yok.

Amiral Soner Polat

ulusal.com.tr

# oy # genç # toprak # Nihat