Türkiye'den ABD'ye ''çaklı'' yanıt!

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

Çin Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinde görmüşsünüzdür. Cumhurbaşkanımız, Bakan WangYi’yi kabulüne sevinç mutluluk belirtisi olan “Çaklı” hareketle başladı. Görüşmelerde Türk-Çin işbirliğinin Stratejik ortaklık olarak adlandırılması dikkat çekiciydi. ABD’nin Türkiye-Çin İlişkilerini Uygur yalanlarıyla sabote etmeye çalıştığı dönemde gerçekleşen ziyaret, bu yalanlara etkili bir cevap oldu. Uygur yalanlarını uluslararası düzlemde ve ülkemizde pazarlayan çevreler ise provokasyonlara devam ediyor. Bu yalanların asıl sahiplerini küçük bir örnekle anlatmaya çalışacağız.

“Amerika'nın Ankara'daki adamı” A.Davutoğlu’na yakın Karar Gazetesi’nde Yıldıray Oğur, o yalanlara devam ediyor: Güya Çin, Uygurları pamuk tarlalarında zorla çalıştırıyormuş. Bunu da İngilizlerin “saygın” yayın kuruluşu BBC ortaya çıkarmış! Saygın yayın kuruluşu denince insan irkiliyor, değil mi? Bakalım nasıl bu unvana kavuşmuş BBC.

Sözde saygın yayın kuruluşlarının “ihale” haberi 24 Şubat 2021 tarihli gazetelerde ayrıntılı olarak yer aldı. İngiliz TheGreyzone sitesinin haberini Sputnik’ten kısaca özetleyeyim: İngiliz hükümeti, Rusya ve çevre ülkelerde yapacağı operasyonlar için ihale -evet, hale- açıyor. Bu ihaleyi BBC, REUTERS ve BELLİNGCAT (İngiliz araştırmacı gazetecilik sitesi) alıyor. Rusya ve çevre ülkelerde istihbarat örgütleriyle yalan haber üretmek, NATO üyeliğini teşvik, Suriye, Makedonya, Belarus gibi ülkelerde rejim değişikliği yapmak için milyonlarca dolarlık sözleşmelere imza atılıyor. İhaleyi alanlara konsorsiyum adı veriliyor. Olay basına yansıyınca Twitter önce sansür uyguluyor.Tepkiler üzerine sansürü kaldırıyor. Lafı uzatmayalım,meraklıları haberi internetten ayrıntılı olarak okuyabilirler. Öğrendiklerimizin buz dağının görünen kısmı olduğunu söylemeye gerek yok.

Amerika'nın da Çin’e Rusya’ya, İran’a ve Türkiye'ye karşı böyle konsorsiyumlar kurduğunu dünya alem biliyor. CIA bu tür operasyonlar için her türlü yalanı üretmek ve yaymakta çok daha uzmandır. Haberin konusu Uygurlar olsa da üretim yeri Pentagon’dur. Amerika için saygın yayın kuruluşu olmanın muhammen bedeli de operasyon bölgelerine uzanacak bir ağınızın olmasıdır. Önce ihaleyi alacaksınız, sonra saygınlık madalyanız gelecek. Tabii,saygınlığın ölçütü de yapılan görevin çapıyla ilgilidir.

Amerika’nın Uygur yalanlarının ülkemizdeki müşterileri kim,aralarında bizim saygın yayın kuruluşlarımız ve yazıp çizenleri var mı; ihale kime kaldı? Elbette var, Türkiye gibi stratejik coğrafya boş bırakılır mı? Gazete köşelerine ve televizyon ekranlarına baktığımızda sağlı-sollu her yerde görebilirsiniz. Kimi açık, kimi maskeli. Batılı emperyalistlerin hedefindeki ülkelere saldıranları gördüğünüzde onlara bir mim koyun.

Avrasya’da işler artık emperyalist senaryolara göre yürümüyor. O senaryoların devlet katında bir hükmü yok. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Çin Dışişleri bakanıyla yaptığı görüşmenin sonuçlarına bakarsak bunu net olarak görebiliriz. Biden Tayfası üzülsün!

# abd # ingiltere # türkiye # rusya # cia # erdoğan # iran # çin # cumhurbaşkanı erdoğan # nato # uygur # Avrasya # Reuters # pentagon # bbc # türkiye abd # yanıt # Wang Yi # Türkiye Çin ilişkileri # Türkiye Çin # uygur yalanları # Türk Çin işbirliği # Erdoğan Çin # Wang Yi Erdoğan