SETA'nın Akşener ve ABD Analizi

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

AK Parti'ye strateji üreten seta'nın Akşener'in, Tayyip Erdoğan'ı Netanyahu ile bir tutmasına verdiği cevaplar ve Filistin'de yaşananlarla ilgili yazdıkları çok ilginç: Hasan Basri Yalçın ve Burhanettin Duran Sabah gazetesinde yazdıkları yazılarla ABD’yi kurtarma telaşına düştüler. Öte yandan Meral Akşener'in Erdoğan’a yönelik ABD ve PKK ağzıyla yaptığı saldırıyı ise bir meczubun kendini bilmezliği gibi sunmaya çalıştılar.

H.Basri Yalçın, Akşener’in Netanyahu benzetmesine "Allah akıl fikir versin"diyor. Sözümona strateji üreten bir kuruluşun direktörlüğünü yapan birisinin vereceği bir cevap değil;bu konumda bulunan bir insan böyle bir cevabı veremez. Çünkü bu söz öyle gelişigüzel söylenmiş bir söz değil, düşünülüp seçilmiş bir söz. Eğer buradaki imayı Hasan Basri Yalçın anlamıyorsa kendisine stratejist demesin. Ben durumun daha farklı olduğunu düşünüyorum. Daha önce de Setacılar konusunda yazmıştım; görevleri ABD ve Amerikancıları kollamak. Aynı yazıda Hasan Basri Yalçın sanki İsrail'in saldırılarının arkasında ABD yokmuş gibi "İsrail lobisinin ABD menfaatlerinin hilâfına" bu işleri yaptığını iddia ediyor.Gerçi bu iddiasını ABD’li uzmanların görüşü diye sunması da korkakça yaptığı şeyin anlamını bilmesinden kaynaklanıyor. (Sabah gazetesi 20 Mayıs 2021) Burhanettin Duran ise aynı gazetede bir gün sonraki makalesinde ABD’yi kurtarmak için ‘’İsrail'in Biden yönetimini zora soktuğunu’’ söylüyor. ABD suçsuz,hatta mağdur!

Meral Akşener’in ne yapmak istediğini biz söyleyelim: "Netanyahu Tayyip Erdoğan'ın İsrail versiyonu." Peki, Netanyahu İsrail de ne yapıyor? Günlerdir çoluk çocuk, kadın havadan ve karadan bombalanarak katlediliyor. Birleşmiş Milletlerin ve dünyadaki birçok ülkenin itirazına rağmen işgal ettiği topraklarda Filistinlileri katlediyor. Şimdi burada düşünelim: Demek ki Tayyip Erdoğan da Türkiye'de ve tabii ki Suriye ve Irak'ta çoluk çocuk, kadın katliamı yapıyor; Kürdistan'ı ve komşularının topraklarını işgal ediyor. PKK'lılar her gün neyi söylüyor: İşgalcilerle savaşıyoruz! Burada Biden'ın soykırım yalanlarını savunurken söylediği sözü de hatırlayalım: Biz soykırımı bir daha tekrarlamasın diye tanıdık. Bunları birleştirdiğimizde ortaya çıkan manzara Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki Türkiye'nin soykırım yapmaya devam ettiğidir. Gördüğünüz gibi bunu muhalefet partisinin lideri olan Meral Akşener de söylemektedir.

Kendi partisinde PKK ile iş tutmaktan sıkıntıya giren Meral Akşener, Amerika ve PKK'ya bu sözle mesaj gönderiyor: Diyor ki ben sizi anlıyorum; göreve hazırım.

İşte bizim Setacılar Meral Akşener'in söylediği diktatör, katil, soykırımcı Erdoğan mesajının üstünü örtmek ve geçiştirmek için ‘’Allah akıl fikir versin’’ diyor. Sanırsınız Akşener ne söylediğinin farkında olmayan bir meczup.Burhanettin Duran da Akşener’i afyon çekmiş Tayyip Erdoğan düşmanı gibi göstermeye çalışıyor.Neden acaba bunu yapıyorlar; düşünemiyorlar mı yoksa Amerika'nın verdiği görev gereği gerçeğin üstünü mü örtmeye çalışıyorlar. Tabii ki ikincisi; Meral Akşener'in ne demek istediğini az çok siyasetten anlayan, ABD ve İsrail'in planlarını bilen herkes böyle yorumlamıştır. Hele hele Biden'ın "biz Erdoğan'ı muhalefet partileri ile devireceğiz." sözünün daha mürekkebi kurumadan.Fakat bizim Setacılar Akşener’i meczup gibi göstererek ihaneti örtmeye çalışıyor; böylece Meral Akşener'in Amerikan planlarına malzeme hazırladığı konuşması basitleştiriliyor.

Bizler Meral Akşener'i Tansu Çiller'in hükümetinde içişleri bakanlığından tanımıştık. O zaman Genelkurmay'a casus yerleştirecek kadar Amerikan planlarının içindeydi. Fetö'nün elemanlarını emniyetin üst düzeylerine yerleştirmesi herkesin malumudur. Onun sayesinde Fetö emniyet istihbaratını tamamen ele geçirmişti. ABD,Türkiye'de Fetö'yü kurtaramayınca Akşener'i yeniden cepheye sürdü.

Biden Tayfasının yaptıklarını anlayabiliyoruz, bunda şaşıracak bir şey yok, fakat Tayyip Erdoğan yönetiminin medet umduğu adamlar açıkçası bizi şaşırtıyor.

Türkiye'nin yaşadığı bu zorlu süreçte geleceğini ve güvenliğini sağlayabilmesi ABD planlarına direnmekle mümkündür; bu nedenle Ak Parti'nin öncelikle kendi içindeki Amerikancıları temizlemesi gerekir. Bunu yapamadığınız sürece Amerikancı muhalefetle mücadele etme şansınız zaten yoktur.(S.Soylu örneğinde görüldüğü gibi) Seta gibi ABD çıkarlarının sözcülüğünü yapan strateji kuruluşları Türkiye için güvenlik sorunudur; bunların devlet katından bir an önce temizlenmesi gerekir. Vatan Partisi Amerikancıların korkulu rüyası olmaya devam edecek.Hükümette ya da muhalefette Amerikancılığınızı her gün yüzünüze çarpacak; Amerika'nın stratejilerinde nasıl rol oynadığınızı, nasıl görevler yaptığınızı her gün teşhir edeceğiz. Efendiniz gibi siz de soluğu planlarında rol aldığınız ABD'de alacaksınız. Amerikan emperyalizminin tetikçisi Meral Akşener yaptıkları ve bu söylediği ile Doğu Perinçek'in dediği gibi Gladyonun Kraliçeliğini hak ediyor. Peki,Seta'nın uzmanlarına ne demeli? Biden'in stratejistleri.

# ak parti # abd pkk # Akşener # Gladyo # Biden tayfası # seta # tansu çiller # akşener erdoğan netanyahu # SETA ABD # Akşener Erdoğan # Erdoğan Netanyahu # Hasan Basri Yalçın # meral akşener gladyo