Alman muhalefetine ücretsiz ders!

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

Almanya’da muhalefet ayağa kalkmış! “Türkler haddini aştı. Nasıl olur da PKK’ya karşı çıkabilirler? Kürtleri eziyorlar! Bu ne cüret!PATRİOT’larımızı geri çekelim de günlerini görsünler!”Sayın Hükümetimiz uyuyor mu? Şansölye Merkel, Bakan Ursula nerelerdesiniz? Türklere günlerini göstermenin zamanı gelmedi mi?

Şimdi, benden onlara her ders hem de öğüt! Ücret de istemiyorum. Müttefiklik (!) hatırına! Bu kez Alman usulü değil, Türk usulü! Çaylar şirketten değil, benden!

Sayın Muhalefet: O bataryalar Türkiye’ye ABD ve İsrail’in sayın hükümetinize verdiği emirle geldi ve bu iki ülkenin askeri çıkarlarına hizmet ediyor. Şansölyeniz Sayın Merkel, istese bile o bataryaları geri çekemez! Eğer özgür ve bağımsız bir ülke olduğunuzu iddia ediyorsanız, bataryalarınızı paketleyin!

Bir kampanya başlatın! Saf kan Alman askerleri Türklere kalkan olamaz! Alman halkının ödediği vergilerle alınan silahlar PKK’yı ezen Türklere verilemez!

Sayın Hükümetiniz bu sahte IŞİD meselesini fazla ciddiye alıp Peşmerge, PKK ve PYD’ye açık açık silah ve mühimmat göndermişti. Bunları unutacağımızı mı sanıyorsunuz. Biliyorum, içiniz sızlıyor ama sayın devletinize göre PKK hâlâ sayın bir terör örgütü!

Ama sayın ülkenizde yıllardır keyif çatıyor, para, haraç topluyor.Almanya’yı bu kanlı örgüt için bir cennet köşesi yaptınız. PKK’nın başka gelir kaynaklarını diplomatik sorun olmasın diye yazamıyorum. PKK’nın Almanya’daki para kaynakları hakkında da bir çalışma yapsanız… İnsan hakları raporunuzun altına bunu da ekleyiverin! Dört dörtlük bir çalışma olur!

Hatta Alman Savunma Sanayinin kapısını çalın! Türklere yönelik projeleri iptal etmeleri için baskı yapın! Yalnız oraya güçlü kuvvetli adamlarınızı gönderin. Bu işler şakaya ve ucuz politikaya gelmez! Para işi bu! Temiz bir sopa yiyebilirler… Para işin içine girdi mi Hans’ın yediği dayak yanına kâr kalır!

Kendinizi fazla mı ciddiye alıyorsunuz? Bunu hiç düşündünüz mü? Artık rüştünüzü ispat edin… Almanya’nın tam bağımsız bir ülke olduğunu ispat etmek için size altın bir fırsat! Patriot’larınızı geri çekin!Haydi Aslanlar (!) kavgadan kaçmayın! Tırıs tırıs geri dönmek size yakışıyor mu?

Hodri meydan! Gücünüz yetmiyorsa, sinek vızıltısı gibi gürültü yapmayın! Siz, böyle aklınızın ermediği konular ile uğraşacağınıza, çiçek, böcek, göçmen, sağlık gibi konularla ilgilenin.Yunanistan’ın ekonomik sorunları Avrupa’yı sarsıyor. Para Alman halkının cebinden çıkacak. İşte size bomba gibi bir iç politika malzemesi! Bakarsınız, iktidar bile olursunuz! Belli mi olur…

Siz,Türkiye’nin, “Esat’ın füzeleri bizi vuracak!” diye çok korktuğunu mu sanıyorsunuz? Ah safdiller! Bu siyasi bir oyun ve herkes bu tiyatroda rolünü oynuyor.

Sizin sayın devletiniz ve sayın hükümetiniz de bu tiyatroda karakter oyuncusu rolünü üstlenmişler! Allahları var! İyi de oynuyorlar. Yazık, size figüran rolü bile verilmemiş!

Şansölyenizi kıskanmayın! Bizde biz söz vardır: “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur!” Almanya’daki Türklere sorarsanız, size ne manaya geldiğini uzun uzun anlatırlar.

Hiç endişelenmeyin! TSK o bölgeden bir füze tehdidi bekleseydi, çoktan tedbirini alırdı… Koskoca TSK’nın güvenliğini sizin gibi figüranlığa bile layık görülmeyenlere teslim edeceğini mi sanıyorsunuz?Sizi hakikaten iyi yemlemişler: “Esat füze attı, Alman Patriotu havada kaptı, Türkiye yan gelip yattı!”

Daha fazla bilgi istiyorsanız, ücrete tabidir. Dostluk, müttefiklik bir yere kadar. Biz de çoluk çocuk geçindiriyoruz… Bundan sonra Alman usulü!

Ama yine dayanamadım. Çok yufka yürekliyim. Size bir kıyak daha yapayım. Bu iyiliğimi de unutmayın! Bizde bir kahvenin 40 yıl hatırı olur… Size elinizi kuvvetlendirecek bir koz vereyim.

Hatırlarsanız, bu bataryalar daha geldiği ilk gün krize neden olmuştu!Görevli askerleriniz dönemin 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğg. Kahraman Güneş’in yolunu kesmişti.

Türk gazetelerinde yer almadı ama sizin Bild’e göre Türk General, karşısına dikilenlere sille tokat girişmiş! Yine sizinBild’e göre Alman Yarbay’ın kaburgasında morluklar oluşmuş!

Tugay Komutanı, aynı zamanda kışla içinde Alman bayrağının dalgalanmasına da izin vermemişti! Bakın bu olayı da görüşünüzü desteklemek için kullanın! Kim tutar sizi!

Sayın Muhalefet: Siz Türkleri iyi tanımamışsınız. Biz öyle sizin kuru ve ucuz tehditlerinize pabuç bırakmayız. Ülkemizi ne size ne de başkasına böldürtürüz. Birinci Dünya Savaşı’na birlikte girmiştik. Sonrasını biliyorsunuz. Siz ne yaptınız, biz ne yaptık… İkinci Dünya Savaşı sonrasında ne oldu? Onu da bir düşünün! Yanlış anlamayın! Sizin üretim yeteneğinize büyük saygı duyuyorum. Ama bizim de başka hasletlerimiz var! Sakın onları test etmeye kalkışmayın! Türk’le şaka olmaz!

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

# alman # ders # ücretsiz