Suriye-Filistin ve Ak Parti'nin Gül'leri

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

Filistin'de İsrail'in saldırganlığına karşı öfke büyüyor. Anlaşılan İsrail, Filistinlileri ezmek için ortamı uygun buluyor. Türkiye- Suriye kavgası ve Mısır’la ilişkilerin bozuk olması İsrail'in rahat hareket etmesini sağlıyor.

Filistin'de bunlar olurken Türkiye'de katil Esad diyenler Filistin'in dostu pozlarında sahne almaya başladılar. Bunların Filistin'e ne kadar dost olduğunu eminim biliyorsunuzdur. Türkiye'yi Suriye üzerine kışkırtanlar hiç boşuna timsah gözyaşları dökmesinler, çünkü Suriye'yi bu hale getirenler Filistinlilerin İsrail karşısında düştüğü çaresizliğin sorumlusudurlar. Amerika adına Türkiye'yi Arap kardeşlerimizle, İran'la kavga ettirmeye çalışanlar asla Filistin dostu olamazlar.

Ortadoğu'yu bilenler Filistin'in en fazla destek bulduğu ülkenin Suriye olduğunu hatırlayacaklardır. Yıllardır Filistinlilere kucak açmış, onları her konuda desteklemiş ve bu yüzden İsrail'in hedefi olmuş en önemli ülke Suriye’dir. Bu nedenle Suriye, geçmişte de bugün de İsrail'in en büyük hedefidir. İsrail, günümüzde de bulduğu her fırsatta Suriye'yi füzelerle vurmakta ve Suriye'deki her türlü karışıklığı desteklemektedir. Suriye iç savaşı boyunca cihatçı denen katil sürüsünün İsrail hastanelerinde tedavi edilerek tekrar Suriye'ye savaşa gönderildiğini gazeteler yazdı, televizyonlar gösterdi. Filistin’in gerçek dostları ne Suriye ile ne Mısır'la kavga etmezler; hele İran'la Rusya ile hiç kavga etmezler. Çünkü İsrail'in gerçek dostunun Amerikan emperyalizmi olduğunu çok iyi bilirler. Amerikan emperyalizmi ile dostluktan vazgeçemeyenler Türkiye halkını Filistin’in dostuymuş gibi kandıramazlar; bunu yakında çok daha iyi göreceğiz. Suriye düşmanlıklarının da sonu gelmektedir, nasıl ki Mısır düşmanlığının duvara toslaması mecburiyetse; Suriye düşmanlığı da bitecektir.

Ali Babacan'ın Abdullah Gül itirafları aslında AK Parti'nin ne halde olduğunu göstermektedir. Hatırlanacağı gibi Ali Babacan AK parti içindeyken Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı adayı yapmak için görüşmeler yaptığını itiraf etmişti. Gerçi biz bunları biliyorduk ama AK parti hala kendi içindeki Amerikancılarla yüzleşmeyi beceremedi. Tayyip Erdoğan'ın çevresinde SETA'nın Amerikancı danışmanları strateji üretmeye devam ediyor. AK Partililer başka Ali Babacanlar var mı diye merak ediyor. Olduğu kesin, ekranlara baktıkça işi gücü bırakıp Suriye- İran ve Rusya düşmanlığı yapanları her gün görüyorsunuz.

Fazla aramaya gerek yok, Türkiye'nin Suriye- İran ve Rusya düşmanlığı için çalışanları takipedin yeni Babacanlar ve Davutoğlular onların arasında; elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz.AkParti bunlarla yürümeye devam ederse başına daha büyük felaketler gelecektir. Artık AK Parti de gerçekle yüzleşmek zorundadır. İçinizdeki Amerikancıları temizlemeden Türkiye'yi savunamazsınız. Türkiye için doğru stratejiler üretemez, geçmişte yaptığınız vahim hatalardan kurtulamazsınız. Hatadan kurtulmanın tek yolu onunla yüzleşmektir; hataların üstünü örterek onlardan kurtulamazsınız. İşte Filistin gerçeği bunu yüzünüze çarpıyor, şimdi gerçekle yüzleşme zamanı. Bir an önce İsrail saldırganlığının karşısına dikilmek istiyorsanız hemen Suriye ile uzlaşacaksınız; katil Esad laflarını bir kenara bırakacaksınız. Suriye'ye barış elini uzatacak, uzatmakla da kalmayacaksınız; bütün Arap ülkelerini ve Asya'yı Filistin’le dayanışma içine girmek için kucaklayacaksınız. İncirlik ve Kürecik’teki Amerikan üslerine hemen el koyacaksınız. Samimiyetin ölçüsü budur, yoksa Türkiye'yi kandırmak için bir iki açıklama yapıp sonra da olayı unutturamazsınız. Türkiye kamuoyu sizden laf değil eylem bekliyor; samimiyetinizi eylemle ortaya koyacaksınız. İlgili ilgisiz her yere telefon ederek, dost düşman ayrımı yapmadan yalvarmak, ağlayıp sızlamak Filistinlilerin sorunu çözmüyor. Türk halkının beklentisi Çin,Rusya,İran,Mısır gibi İsrail’i ve arkasındaki Amerika’yı durdurabilecek bir ittifakla eyleme geçmektir, gerisi boş laftır.

# ulusal kanal # makale # yazı # ismail bayraktar