CHP medyasının oyunu elinde patladı: Kendi verilerini YSK verisi gibi gösterdiler

Sandıktan çıkan mağlubiyeti gizlemeye çalışan CHP medyası, manipülasyonlarını seçim gecesinde de sürdürdü. CHP'ye yakın televizyon kanallarında CHP verileri, Yüksek Seçim Kurulu Kurulu verileriymiş gibi ekranlara yansıtıldı, sonuçlar kesinleşmeden “Kılıçdaroğlu ilk turda kazandı” duyuruları yapıldı.

CHP medyasının oyunu elinde patladı: Kendi verilerini YSK verisi gibi gösterdiler

14 Mayıs akşamı, sandıkların açılmasıyla birlikte vatandaşlar, sonuçları izlemek için ekranlara kitlendi...
CHP ve İyi Parti medyası, aylar öncesinden anketler eliyle yürüttüğı algı operasyonunu seçim gecesi de sürdürdü.

Yayın yasağının kalkmasının ardından televizyon ekranlarına düşen ilk verilere göre, Tayyip Erdoğan yarışa önde başladı. Anadolu Ajansı ve CHP’ye yakın ANKA Ajansı’nın verileri arasındaki farklılıklar dikkat çekti.

Başta Erdoğan’ın önde göründüğü ANKA’nın verilerinde bir süre sonra Kılıçdaroğlu öne geçti. Ancak ilerleyen dakikalarda Erdoğan tekrar öne geçti.

Halk TV’nin seçim yayınında ilginç anlar da yaşandı. Sunucu İsmail Küçükkaya ANKA verilerini Anadolu Ajansı verileri sandı Erdoğan’ı önde görünce rejiye “Arkadaşlar yan tarafta Anadolu Ajansı duruyor” şeklinde seslendi. Küçükkaya’yı programın sunucusu “O Anadolu Ajansı değil, Anka o” sözleriyle uyardı.

Oranların büyük ölçüde netleşmesine rağmen CHP medyasında, Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu açıklamaları gelmeye devam etti. Tele1 Televizyonu, gece boyunca Kemal Kılıçdaroğlu lehine militanca bir algı kampanya yürüttü. Yüzde 51 gibi rakamlar vererek “Kılıçdaroğlu ilk turda kazandı” duyuruları yapılanan Tele1 yayınınca, CHP’nin sisteminden alınan verileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun verileriymiş gibi ekranlarına yansıttı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# seçim 2023 # chp # ysk # kemal kılıçdaroğlu