4 kişiden 3'ü bunu yaşıyor! Kulağınıza bir sarımsak koyarsanız...

Enfeksiyon nedeniyle kimisinde boğaz kimisinde ise kulak burundan atıyor. Ciddi oranda yükselen enfeksiyon kulak ağrılarını yükseltti. Peki kulak ağrısına ya da kulak tıkanıklığına ne iyi gelir?

4 kişiden 3'ü bunu yaşıyor! Kulağınıza bir sarımsak koyarsanız...
4 kişiden 3'ü bunu yaşıyor! Kulağınıza bir sarımsak koyarsanız...

Kulak tıkanıklığı birçok farklı nedene bağlı olabilir, bu nedenle tıkanıklığın nedenini anlamak önemlidir. Ancak, genel olarak, kulak tıkanıklığı için evde uygulanabilecek bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, ciddi kulak sorunları veya ağrıları durumunda bir sağlık profesyoneliyle görüşmek önemlidir. 

KULAK TIKANMASINI ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Sarımsak 

Güçlü bir antioksidan olan sarımsak kulaktaki enfeksiyonu hızla söker. Yarım sarımsağı kulağınıza koyun üzerine zeytin yağı damlatıp 2-3 dakika sonra çıkartın. 

Sıcak Su Buharı

Bir kap sıcak su hazırlayın. Başınızı buharın üzerine tutun ve derin nefes alın. Bu, kulak tüpünü açmaya yardımcı olabilir.

Sıcak Kompres

Sıcak suya batırılmış temiz bir bez veya pamuklu bez kullanarak kulak bölgenizi hafifçe sıkıştırın. Bu, kasları rahatlatabilir ve tıkanıklığı hafifletebilir.

kulak tıkanması

Yutkunma ve Çene Hareketleri

Yutkunma ve çene hareketleri, kulak tüplerini açmaya yardımcı olabilir. Sakız çiğnemek veya yutkunmayı teşvik eden aktiviteler yapmak faydalı olabilir.

Biberiye Yağı

Biberiye yağı, bir taşıyıcı yağ ile seyreltilerek kullanılabilir. Birkaç damla bu karışımı kulak çevresine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Kulak Tıkaçlarından Kaçının

Kulak tıkanıklığınız varsa, kulak tıkaçlarından kaçının. Bu tıkanıklığı artırabilir.

Bol Su İçme

Yeterli su içmek, vücuttaki sıvı dengesini sağlar ve bu da kulak tıkanıklığını hafifletebilir.

Unutmayın ki, kulak tıkanıklığı ciddi bir sorunsa veya evde uygulanan yöntemlerle geçmiyorsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyisi olacaktır.

# kulak # tıkanma