İlişkinizde Dikkat Etmeniz Gereken Maddeler! İlişkinizi Bitirebilir Bu Nedenler

Özel günleri unutmak çoğu ilişkinin bitmesine neden olabilir. Uzman görüşlerine göre çiftlerin dikkat etmesi gereken maddeleri derledik ve bunu sizinle paylaşmak istedik. İlişkinizde dikkat etmeniz gereken maddeler...

İlişkinizde Dikkat Etmeniz Gereken Maddeler! İlişkinizi Bitirebilir Bu Nedenler
İlişkinizde Dikkat Etmeniz Gereken Maddeler! İlişkinizi Bitirebilir Bu Nedenler

İlişkiler her zaman kolay bir yolculuk değildir. Gerçek karşınıza çıktığında dileklerinizi ve şikayetlerinizi partnerinize iletmenin bir yolunu bulmalısınız. Kötü bir işareti hemen fark etmek zor olabilir ve bazen profesyonel yardım gerektirir.

Uzmanların dahil olduğu sosyal platformda, platformdaki çift terapistlerinin uygulamalarında karşılaştıkları en yaygın tehlike işaretlerini ve durumun düzeltilip düzeltilemeyeceğini paylaşmalarını  istedi. Pek çok aile uzmanı bu hassas konuyla ilgili bu konuşmaya katıldı.

Uzmanlara göre, en aydınlatıcı yanıtlardan bazılarını topladık ve bunları sizinle paylaşmak istiyoruz.

1. Herhangi Bir Sorunu Büyütmeye Çalışmak

1. Herhangi bir sorunu büyütmeye çalışmak

Bu, herhangi bir küçük anlaşmazlığın büyük bir soruna dönüşebileceği bir çatışmanın sürekli ve gereksiz bir şekilde tırmanmasında görülebilir. Eğer dikkat ederseniz terapide hızla ortaya çıkar. Bunun nedeni çoğunlukla, sorumluluktan kaçınmak için bunu kullanan kişinin terapiyle ilgili olarak bu kartı oynayacağının neredeyse garanti olduğu ve "Onları buraya sürüklemek zorunda kaldım" ya da "Sadece benden ayrılmaya çalışıyorlar. ” gibi yanıtlardır.

Yaptıkları şey, konuyu olduğundan daha büyük bir soruna dönüştürerek konu hakkında konuşmaktan kaçınmak, karşıdaki kişinin kaygılarıyla ilgilenmek yerine duygularına yanıt vermesini sağlamaktır.

2. Terapist İle Bireysel Olarak Görüşmeyi Reddetmek

2. Terapist ile bireysel olarak görüşmeyi reddetmek

Terapistlere gelen çiftlerin seans anında merakın veya sadece uygulama hakkında bilgi almanın ötesine geçer. İnanılmaz ve neredeyse paniklemiş bir ton oluşur ve bu yüzden çiftlerin terapistlere gitmekten kaçındığı ileri sürülüyor.

Ve tabii ki, her seferinde bunların kontrol edici, manipülatif ve istismarcı bir çeşit olduğu ortaya çıkıyor.

3. Sorunlara Karşı “Ne Olmuş” Tutumu

3. Sorunlara karşı “ne olmuş” tutumu

İlişkinin bozulmasına yaptıkları katkının sorumluluğunu ve sorumluluğunu üstlenmek yerine, taraflardan biri veya her ikisi de sadece diğerinin benzer davranış sergilediği bir örneği öne çıkarıyor.

Bu bir tehlike işaretidir çünkü  öz farkındalık eksikliğini ve zayıf iletişim becerilerini gösterir. Yıpranmış bir ilişkiyi onarmaya çalışırken iletişim çok önemlidir çünkü saygılı iletişim olmadan çatışmayı giderme süreci asla başlayamaz.

4. İyi Şeyleri Unutmak

 İyi şeyleri unutmak

Uzmanların yeni bir çiftle çalışırken gördüğü en büyük tehlike işaretlerinden biri, birbirleriyle birlikte olmanın güzel yanlarını tamamen unutmuş olmalarıdır. İlişki terapisinin bir kısmı, bir çiftin birbirlerinin nelerinden hoşlandıkları, başlangıçta onları birbirlerine çeken şeyin ne olduğu ve aralarındaki olumlu yönlerin neler olduğu ile yeniden bağlantı kurmaktır. İnsanlar aşık olmanın, hatta birbirlerinden hoşlanmanın nasıl bir şey olduğunu hatırlamayacak kadar uzun süre mutsuz olduklarında neredeyse umutsuz olurlar.

Kavga eden çiftlerin olumsuz da olsa hâlâ bir miktar bağları vardır. Uzmanların bahsettikleri durum daha soğuk ve ayrı. Bu seviyedeki insanlar genellikle uzaktaki oda arkadaşlarından başka bir şey değildir.

5. Birbirlerinin Duygu Ve Düşüncelerini Geçersiz Kılmak

Birbirlerinin duygu ve düşüncelerini geçersiz kılmak

Bu durum, bir başkasının görüşünün basit bir şekilde reddedilmesinden, birçok biçimde ortaya çıkar. Çoğu zaman taraflardan biri veya her ikisi de duygusal düzeyde sesini duyurmaya çalışır, ancak diğer taraf bunu kendi ideallerine yönelik kişisel bir saldırı olarak algılar. Sırf siz söylediniz diye söylediğiniz  herhangi bir şeye tam anlamıyla katılmayan insanları hepimiz duymuşuzdur veya tanıyoruz. Uzmanların bahsettikleri geçersiz kılma budur.

Burada çözüm birbirine değil, soruna saldırmaktır. İnsanlar bir çatışma karşısında nadiren aynı duruşa sahiptirler, ancak genellikle (sağlıklı ilişkilerde) çok benzer temel değerlere sahiptirler. Ebeveynler bir çocuğa nasıl ebeveynlik yapılacağı konusunda anlaşamasa da, çocuklarıyla ilgilenmenin ve onların başarılı olmasını istemenin temel değeri aynıdır.

6. Tamamen Partnere Bağımlı Olmak

Tamamen partnere bağımlı olmak

Bunlar genellikle çalışmayan, çocuğu olmayan, bütün gün evde oturan ve eşleriyle takılmak dışında hiçbir arkadaşı veya hobisi olmayan genç kadınlardır. Bu çok sağlıksız bir durumdur ve her zaman acı verici ve karmaşık bir ayrılıkla sonuçlanır.

Genel olarak onların bir arkadaş bulmalarını, bir topluluğa katılmalarını, bir iş bulmalarını veya gönüllü olmalarını sağlamaya çalışıyoruz; onlara eşleri dışında kendilerine değer vermelerini ve kişisel tatminlerini sağlayacak bir şey.

7. Nasıl Tanıştığınıza Dair Sıcak Duygular Beslememek

Nasıl tanıştığınıza dair sıcak duygular beslememek

Uzmanların uyguladığı test genellikle çiftin nasıl tanıştığıdır. Soruya eğer her iki kişiden de kesinlikle olumlu duygular gelmiyorsa, kimse gülümsemiyorsa veya sadece tek cümlelik bir cevap veriyorsa, bu genellikle onların uzun süredir mutsuz olduklarının veya çatışmanın çok bunaltıcı olduğunun bir işaretidir. ilişkilerinin başından itibaren o sıcak, bulanık duygulara erişemezler.

Birlikte geçirdikleri ilk birkaç ayı duymak terapinin eğlenceli ve aydınlatıcı bir parçasıdır. Yalnızca birkaç kez düz veya olumsuz yanıtlar gördüm ve bu her seferinde kalbimi kırıyor.

8. Aktif Olarak Birbirinden Bağımsız Olmak

Aktif olarak birbirinden bağımsız olmak

Birbirinden aktif bağımsızlık, uzmanların görüşüne göre "bu evliliğin kötüye gitmek üzere olduğuna" dair 1 numaralı işarettir. Bir çiftin, diğerinin bilgisi olmadan araba kredisine başvurmak veya diğerine danışmadan kişisel geziler planlamak gibi işleri ayrı ayrı yaptığını fark ettiklerinde uzmanlar, çiftin çok geçmeden sonunun geleceğini düşünüyorlar.

# sağlık # psikoloji # ilişki # Maddeler