İnfluenza Kovid-19 ile karıştırılabiliyor

Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Nesriye Demirel, bu dönemde yaygın görülen influenzanın Kovid-19 ile karıştırıldığını belirterek, hastalığın 38 derece üzerinde ateş, baş, yoğun kas ağrısı, bitkinlik, kuru öksürük ile seyrettiğini bildirdi.

İnfluenza Kovid-19 ile karıştırılabiliyor

Medicana'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demirel, maske, hijyen ve sosyal mesafeye uyulmadığı için Kovid-19'un yanında üst solunum yolu enfeksiyonlarında da artış gözlendiğini belirtti.

Demirel, bu dönemde yaygın görülen üst solunum yolu hastalığı hakkında merak edilenleri aktararak, şu bilgileri verdi:

- Gündemde olan üst solunum yolu enfeksiyonlarında, çoğunlukla 4-5 günde iyileşmeye başlayan boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı ve yüksek olmayan ateş görülüyor. İnfluenza (grip) ise biraz daha ağır seyrediyor. Şu sıralar yaygın görülen influenza Kovid-19 ile karıştırılıyor. İnfluenza virüslerinin A,B,C olmak üzere üç tipi mevcut. İnsanlarda grip enfeksiyonunda en sık neden olan influenza A virüsüdür. Hastalık 38 derece üzerinde ateş, baş, yoğun kas ağrısı, bitkinlik, kuru öksürük ile seyrediyor. Kovid-19'da sık görülen şikayetler ise 38-40 derece ateş, 2-3 hafta süren halsizlik, kas ağrısı, kuru öksürük, baş ağrısı, nefes darlığı, ishal, tat koku kaybıdır. Kovid-19'da akciğer tutulumu daha fazla görüldüğü için akciğer tutulumuyla seyreden hastalara öncelikle Kovid-19 mu değil mi diye tetkik yapılarak tanı konulmalıdır.
# Influenza # kovid 19 # grip