Avrupa Alevi Düşünce Derneği'nden o yasaya destek

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu TBMM’de kabul edilen ve Alevilerle ilgili düzenlemeleri de içeren torba yasası hakkında açıklama yaptı. Abbasoğlu, yasanın geçmesi ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

Avrupa Alevi Düşünce Derneği'nden o yasaya destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması ve bu konunun TBMM’den torba yasa ile geçirilmesi, Avrupa Alevi Düşünce Derneği'nin de gündeminde. Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu şunları ifade etti:

- Yasanın geçmesi ile artık yeni bir dönem başladı geri dönüşü olmayan, yeni bir yola girdi Alevilik. Kamu ile tanışacak olan Aleviliğin elbetteki bazı sancılar olacaktır, yeni doğan bir bebek gibi adım adım yüreyecek zaman geçtikçe büyüyecek ve kendi yapısını oluşturacak. Bu cumhuriyetin 200. Yılına girerken tarihimizin en önemi adımıdır fakat Aleviliği kendine göre kullanan veya Alevilik üzerinde rant elde edenlerin ise kaybettiği bir andır. Kendilerini alevilerin tümünün temsilcisi sayan kurumlar şunu bilmelidirler ki. Sadece kendi kurumlarnın fikirlerini yansıtıyorlar. Ve fikirlerini tüm alevilere mal edemezler, öyle olduğu içindirki kaybettiler. her şeyi denemelerine rağmen alevilerden yeterli desteği göremediler. Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp eğer gerçekten alevilerin kazanımları noktasında harekete ediyorlarsabu yasanın eksiklerini giderici çalışma yapmaları gereklidir. Çünkü kazanılmış bir haklarımızın dahada çoğaltılması tüm alevilerin lehinedir. Cemevlerimizden siyaseti arındıralım, hak Muhammed Ali yolunda canlarımıza hizmetimizi çoğaltalım, aleviler kimsenin siyasi malzemesi veya örgütlenme merkezi olmasın, oralar bizim ibadethanemiz ise oraları birer parti şubesine dönüştürmeyelim, siyasilere rant yuvasına dönüştürmeyelim edebi ile ibadete gelene kapımızı açalım fakat siyasi propaganda yapmaya gelene kapımızı kapayalım, alevileri yıllardır sömüren üzerinden siyasi rant elde eden sözde yanındaymış gibi durup yardım istediğinde kapıdan bile sokmayan siyasilerin hepsine kapımızı sonsuza kadar kapayalım, çünkü cemevleri bizim ibadethanemiz ve kutsalımızdır. Dedelerimizi birer personel gibi gören anlayışı red edelim. Dedelere ve pirlere hakettiği değeri verelim, alevilerin kültürel yapısını çıkartan yayınların çoğalmasını destekleyecek projeler yapalım bunları teşvik edelim çünkü Aleviliğin kültürü öyle kadim ve yüce bir kültürdürki tüm insanlığın buna ihtiyacı var. yasa tüm alevilere hayırlı olsun artık geri dönülmez bir yoldayız. Yasayı bizlere kazandıran herkese teşekkürler.
# Alevilik # cemevleri