CHP’nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tur oylaması sona erdi. Oylama sonucu Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy alırken Özgür Özel 812 oy aldı. Buna göre CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.

CHP’nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı.

CHP Kurultayı’nda, Genel Başkanlık için yapılan ilk oylamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e ise 682 oy çıktı. CHP Tüzüğü’ne göre, Genel Başkan seçilebilmek için salt çoğunluk olan en az 684 oy almak gerektiği için Genel Başkanlık seçimi ikinci tura kaldı.

Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı.

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu

Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

# kemal kılıçdaroğlu # Özgür Özel # chp # CHP kurultayı