Erdoğan: "İsveç'in NATO'ya girmesine..."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekillerini Meclis çalışmalarına yeterli derecede katılmadıkları için sert dille eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu baktığını ancak İsveç'in NATO üyeliğine ise "hayır" diyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. AK Parti milletvekillerine sert eleştirisi oldu Cumhurbaşkanı'nın. Meclis çalışmalarına katılmayan vekilleri uyardı:

- Genel Kurul'da benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu bu millet hakkını helal etmez. Eğer kim gelmezse ben de hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili olduysan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Ve aldığınız maaşlar haramdır.

Erdoğan Türkiye'yi hedef alan İsveç'İn NATO üyeliği hakkında açıklama yaptı:

- İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz. Finlandiya'nın NATO'ya girme konusunda bakışımız olumludur, İsveç'e değildir.

Erdoğan, başörtüsüne Anayasal güvence ve yozlaşmayı hedefleyen LGBT'ye karşı ailenin korunmasını amaçlayan kanun teklifine ilişkin Altılı Masa'ya seslendi:

- Ey Altılı Masa'nın içinde olanlar açıkça LGBT'yi kimler savunuyor, savunmuyor. Bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile alakamız yok, çünkü biz aileyi savunuyoruz.

Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni de Erdoğan'ın gündemindeydi. Cumhurbaşkanı, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Avrupa'ya göz kırpan bu sözlerine de yanıt verdi:

- Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. Genel Kurmay Başkanlığına veMİT başkanlığına saldırarak bu kurumların baş ezdikleri tüm terör örgütlülerine ve onları kullananlara selam veriyorlar. Akkuyu nükleer,kamu özel projelerine dokunacağız diyerek ülkemizin güçlenmesini istemeyen batıya selam veriyorlar. Hatta içlerinden bir tanesi; Batı bize aferin diyecek. Yazıklar olsun. Ya sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? 

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da gönderme yaptı:

- Adaylığını zor yetiştirecek. Milletin her işi gibi muhalefetin sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun.
# isveç # finlandiya # nato # üyelik # erdoğan