HDP'den Altılı Masa'ya Babacan, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu desteği

Terör partisi HDP, Babacan, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na yeşil ışık yaktı. Daha önce kendi Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını belirten HDP, Altılı Masa'nın adayı Babacan, Kılıçdaroğlu veya İmamoğlu olması durumunda destek vereceklerini belirtti.

HDP'den Altılı Masa'ya Babacan, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu desteği

Terör partisi HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kılıçdaroğlu, Babacan veya İmamoğlu'nun Altılı Masa'nın adayı olması halinde destek vereceklerini açıkladı. Buldan, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Ali Babacan ortak aday olarak çıkar ve doğru bir diyalog ortamı olursa, bizimle açık bir iletişim olursa biz yine destekleriz" ifadelerini kullandı.

BABACAN'DA HDP'YE YEŞİL IŞIK YAKTI

Altılı Masa'nın ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin "Eğitim Eylem Planı"nı açıkladı. Babacan, daha önce yaptığı Anayasa'nın 66. Maddesi'nin değiştirilmesi açıklaması yapmış ve tepki toplamıştı. Babacan, bu sefer de HDP ile ilgili konuştu. Babacan, "HDP ile diyaloğumuz" var dedi. 

Babacan şu ifadeleri kullandı:

- HDP’yle diyalogu olan siyasi partiler var. Bizim de var. Bu, diyalog çerçevesinde bugüne kadar gündeme gelen bir konu olmadı. Bundan sonraki süreçte gündeme gelmeyeceği anlamına da gelmez. Sadece HDP bağlamında söylemiyorum; ortak cumhurbaşkanı adayımıza hem iktidar tarafından hem tabii ki altılı masadan hem de diğer partilerden destek almayı çok arzu ederiz. Göreceksiniz; iktidar tarafından dahi adayımıza destek olacaktır. Diğer tüm partilerin desteğini almayı da çok arzu ederiz.

 

# ali babacan # pervin buldan # deva partisi # hdp