HDP'li Güzel dosyası Genel Kurul'da: Vekilliğinin düşürülmesi oylanacak

Meclis Genel Kurulu, PKK kamplarında fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için toplandı. HDP’li Güzel adına savunma yapıldı. Meclis Genel Kurulu’nda 22 Aralık Perşembe günü HDP’li Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi oylanacak.

HDP'li Güzel dosyası Genel Kurul'da: Vekilliğinin düşürülmesi oylanacak

PKK kamplarında fotoğrafları ortaya çıktı. Önce dokunulmazlığı kaldırıldı, şimdi ise milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet’in ortak operasyonuyla Edirne’de yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen HDP’li Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HDP’li Güzel, tutuklanmadan önce Meclis’te yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Daha sonra Semra Güzel’in Meclis Genel Kurulu’nda oturumlara katılmadığı tespit edildi.

Anayasa ve Adalet Komisyonu’nun HDP’li Güzel hakkında hazırladığı raporda Güzel’in Genel Kurul görüşmelerine 6 kez üst üste katılmadığı belirtildi. Raporda Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi istendi.

Meclis Genel Kurulu, HDP’li Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili dosyayı görüşmek üzere toplandı. Semra Güzel adına savunmayı HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki yaptı.

Savunmanın ardından Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, HDP’li Güzel için 24 saat sonra açık oylama yapılacağını söyledi. Güzel’in vekilliğinin düşürülmesine 22 Aralık Perşembe günü Genel Kurul’da karar verilecek.

# Semra Güzel # hdp # pkk