Kılıçdaroğlu "HDP kapatılmasın" dedi Demirtaş'a teşekkür etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatma davasına ilişkin, "Seçim süreci başlayınca bir partiyi kapatamazsınız artık" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca terör hükümlüsü Demirtaş'ın Külliye önerisi için de "Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim" dedi.

Kılıçdaroğlu "HDP kapatılmasın" dedi Demirtaş'a teşekkür etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV Liderler Masası programı canlı yayınında soruları yanıtladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, "seçimden sonra kurulacak Kadın Bakanlığına, şiddete uğramış kadınların tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine, kadın öğrenci yurtlarına, emekçi kadın misafirhanelerine, ev işçisi kadınların sendikalarına, kadın sığınma evlerine, bağımsız kadın örgütlerine tahsis edilmesi" önerisi aktarılan Kılıçdaroğlu, "Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim. Kendisine buradan selamlarımızı gönderelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "HDP'ye yönelik kapatma davası takviminin seçime göre ilerlediği" iddialarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

- Seçim süreci başlayınca bir partiyi kapatamazsınız artık. Parti bütün hazırlıklarını yapıyor, seçime girmek istiyor. Eğer dava açılacaksa çok önceden açsaydınız, niye bekliyorsunuz bu kadar zaman ve tam seçimlere girerken bir partiyi kapatıyorsunuz. Kaldı ki ben şahsen, CHP olarak da hiçbir partinin kapatılmasını istemeyiz. Çünkü bir partinin iktidara gelip gelmemesine karar verecek olan, o partinin yöneticileri değil, doğrudan doğruya halk. Halk desteği varsa o parti elbette görevini yapacaktır. HDP'nin bankalardaki hesaplarına tedbir konmasını da doğru bulmuyoruz. Demokrasi sadece benim için, benim gibi düşünenler için değil, benden farklı düşünenler için de olmalı. Parlamentonun, ne kadar çok farklı düşünce bir arada olabilirse saygınlığı o kadar fazla olur. O kadar daha kaliteli ve nitelikli yasalar çıkar. 

HDP'nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın, cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmamasına ilişkin görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi istiyorlarsa, 'Birinci turda bu iş bitsin' diyorlarsa demokrasiden yana olanların ortak hareket etmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# cumhuriyet halk partisi # halkların demokratik partisi