Kılıçdaroğlu PKK destekçisi ismi başdanışman yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'ya destek veren paylaşımları ile gündeme gelen eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'yi başdanışmanı olarak atadı. Nuşirevan Elçi’nin, Ayn El Arab’daki PKK/YPG’li teröristler için yardım topladığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’yi “hukuki ve siyasi” işlerden sorumlu başdanışman olarak atadı.

Kılıçdaroğlu’nun parti rozetini bizzat taktığı Elçi, "Doğu Masası çalışmaları" kapsamında ekim ayında CHP'ye katılmıştı.

Nuşirevan Elçi, Şırnak Barosu Başkanı olduğu dönemde terör örgütü PKK'ya destek veren paylaşımları ile gündeme gelmişti. Elçi’nin ayrıca, “Şırnak Barosu Kobani Yardım Hesabı” açarak Ayn El Arab’daki PKK/YPG’li teröristler için yardım topladığı ortaya çıktı.

2006-2021 yılları arasında Şırnak Baro Başkanı olan Elçi, FETÖ'nün Ergenekon-Balyoz kumpaslarına verdiği destekle de biliniyor.

Elçi, 2009'da DTP’li belediye başkanları yaptığı bir toplantıda ABD Gladyosu FETÖ’nün Ergenekon kumpasını, 'asrın davası' olarak nitelemiş, Türkiye’nin geçmişiyle yüzleştiğini savunmuştu.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # pkk # fetö