Kılıçdaroğlu'nda Sadullah Ergin eleştirilerine ilk yorum: "Olduğu gibi kabul ederiz"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin milletvekili adayı Eski Adalet Bakanı, Ergenekon, Balyoz soruşturmalarının mimarlarından Deva Partili Sadullah Ergin'e sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, Ergin için "Olduğu gibi kabul ederiz" dedi.

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları sürecinde Adalet Bakanlığı görevini yürüten Sadullah Ergin'in Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tartışma yarattı.

KILIÇDAROĞLU ERGİN’E SAHİP ÇIKTI

Çanakkale’de gaztecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sadullah Ergin’in adaylığı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Oyların heba olmaması için böyle bir politika izlendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka partinin adayı, onların iç işleri karışamayız. Olduğu gibi kabul ederiz." dedi:

- 5 parti bir parti logosu altında seçime giriyor. Dolayısıyla herkes sanki CHP’liler giriyor gibi “O CHP’li değil, nasıl bizim listede yer alır” diyor. Eski alışkanlıklardan kurtulamayan bir atmosfer var. Sadullah Bey başka bir partinin adayı, Saadetli var, Devalı var Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İyi partili var… Biz onların içişlerine karışamayız. O zaman çok büyük sıkıntı çıkar. Onlar ayrı partiler, biz ayrı partiyiz. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz.
# sadullah ergin # chp # millet ittifakı # kemal kılıçdaroğlu