TGB'den Bekaroğlu'na Atatürk dersi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun skandal Atatürk açıklamalarına TGB'den sert tepki geldi. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, "Atatürk Devrimi'nin halkçılığı, emperyalizm ve Ortaçağ'la hesaplaşarak kurduğu demokrasisi ona göre 'faşizm'dir" ifadelerini kullandı.

TGB'den Bekaroğlu'na Atatürk dersi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Atatürk dönemini hedef aldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “73 yıl önce rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı “Yeter, söz milletindir! demişti.” diyerek Atatürk dönemini “faşist” olarak yorumladı.

Daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı silen Bekaroğlu’na TGB’den tepki gecikmedi. Bekaroğlu’na yanıt veren TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, Bekaroğlu’nun demokrasi anlayışının ABD ile örtüştüğünü belirtti. Çetin, Atatürk’e yapılan “faşist” yakıştırması üzerine ise terör suçlarından hapiste bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yı hatırlattı: “Atatürk ve İnönü faşist, Demirtaş ve Kavala demokrat!”

Çetin’in açıklaması şu şekilde: 

- Bekaroğlu'nun demokrasisi Türkiye'nin ABD dümen suyuna girmesiyle başlar.  Atatürk Devrimi'nin halkçılığı, emperyalizm ve Ortaçağ'la hesaplaşarak kurduğu demokrasisi ona göre "faşizm"dir. Bekaroğlu HDP'leşen CHP'nin resmidir. Atatürk ve İnönü faşist, Demirtaş ve Kavala demokrat!
# türkiye gençlik birliği # cumhuriyet halk partisi # mehmet bekaroğlu # Kayahan Çetin