Bu maç unutlmayacak: Messi yıldızlaştı

Lionel Messi'li Arjantin, 2014'ün rövanşında Virgil van Dijk'lı Hollanda ile 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde kapıştı. 8 yıl evvel seri penaltı atışlarıyla Portakallar'ı kupanın dışına iten Tangocular yine penaltılarda Hollanda'yı yıktı.

Bu maç unutlmayacak: Messi yıldızlaştı

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda ile Arjantin takımları, Lusail Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmada 2-0 öne geçen Arjantin üstünlüğünü koruyamadı. Müsabaka 2-2 sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

Arjantin'in gollerini 35'te Molina ve 73'te Messi kaydetti. Hollanda'ya müthiş geri dönüşü getiren golleri de 78 ve 90+11'de Beşiktaş'ın yıldızı Weghorst kaydetti. 

Uzatma dakikalarında gol sesi çıkmazken seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine üstünlük kuran Arjantin yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

MESSİ REKORA ORTAK OLDU

Arjantin ile Hollanda arasında oynanan FIFA Dünya Kupası çeyrek Final mücadelesinde 10. golüne ulaşan Lionel Messi, Arjantin formasıyla Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan Gabriel Batistuta'nın rekoruna ortak oldu.

# lionel messi # Arjantin # Hollanda # katar # fifa 2022