Antalya Afet Bölgesi ilan edildi: Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına Antalya'nın afetten zarar gören kesimlerinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Antalya Afet Bölgesi ilan edildi: Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da selden zarar gören yerlerin Afet Bölgesi ilan edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçesinde genel hayata etkili Afet Bölgesi kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. İlk etapta AFAD'dan 20 milyon lira, esnaflarımızın zararını gidermek için Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birlikleri'nden 50 milyon lira, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden 30 milyon lira, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 2,5 milyon lira olmak üzere toplamda 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir. Bunların yanı sıra KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredi imkanı sağlanmıştır. Devletimiz, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla afetze3delerimizin yanında olmayı sürdürecektir.

Kaynak: TRT Haber

# cumhurbaşkanı erdoğan # recep tayyip erdoğan # antalya # finike # kumluca # sel felaketi