Hasar tespiti 2 yolla öğrenilebilecek: Bakan Murat Kurum duyurdu

Bakan Kurum, "e-Devlet" ve "hasartespit.csb.gov.tr" adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumuna ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

Hasar tespiti 2 yolla öğrenilebilecek: Bakan Murat Kurum duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "e-Devlet" ve "hasartespit.csb.gov.tr" adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumuna ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin en fazla etkilediği illerden olan Gaziantep'te AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Murat Kurum, burada yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatacaklarını bildirdi. Bakan Kurum ayrıca, afet nedeniyle devletin, milletin ve dünyadan gelen birçok yardım kuruluşunun seferberlik şuuru içinde millet için çalıştığını söyledi.

VATANDAŞLAR HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 bin 720 uzmanla 10 şehirde bakanlık tarafından hasar tespit çalışmalarının ilk andan itibaren devam ettiğini, araçlarla ve dronelarla bu tespitlerin yapıldığını dile getirdi.

Vatandaşların hasar tespit çalışmalarının ardından, binalarının hasar tespitini "e-Devlet" ve "hasartespit.csb.gov.tr" adresleri üzerinden öğrenebileceklerini söyleyen Bakan Kurum şunları ifade etti:

- Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespitler çerçevesinde, tüm ülke genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Yine Gaziantep özelinde 4 bin 475 bina ve 12 bin 423 ev, konut, iş yeri, ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edilmiştir. Hasar tespitleri, tespitin bitmesine müteakip vatandaşlarımızın bilgilendirilebilmesi amacıyla adres ve kimlik numaralarını girerek, e-Devlet üzerinden evinin hasar tespitini görebilecek, bilgilendirme alabilecek. Aynı zamanda "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden de kimlik numarasıyla birlikte adres sorgusu yaparak, binasının ağır hasarlı, yıkık, veya az hasarlı, hasarsız olduğunun tespitini yapacak. Bu tespitler yapılmadan kesinlikle binalara girilmemesini önemle ifade etmek istiyorum. Burada ağır hasarlı, orta hasarlı ve yıkılmış binalara girilemez. Az hasarlı ve hasarsız binalara da vatandaşlarımızın hasar tespit çalışmaları bittikten sonra ilanıyla birlikte bu binaları kullanabileceğini de buradan ifade etmek istiyorum.
# deprem # son dakika # hasar tespit # Murat Kurum