THY deprem bölgesine 1000 konut yapacak

Türk Hava Yolları, deprem bölgesine 1000 konutluk mahalle yapılacağını ve 1 yıl içinde teslim edileceğini duyurdu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ise sosyal medya hesabından bankalara çağrı yaptı. "Bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız?" dedi.

Türkiye ağır 2 depremin yaralarını sarmaya devam ederken çok sayıda kurum depremzedelere destek olmak için harekete geçti. Türk Hava Yolları, bölgeye 1000 konut yapacağını açıkladı.

SİZİNDE DEPREM BÖLGESİNDE MAHALLENİZ OLSUN

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesine THY mahallesi kurulacağını belirtti. Bankalara da çağrı yaptı:

- Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, 1000 konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz. Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK'lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun.

İnşa edilecek konutlar bir yıl içinde bitirilerek depremzedelere teslim edileceği belirtildi.

Ayrıca Türk Hava Yolları deprem nedeniyle üniversitelerin açılışının ertelenmesinin ardından, üniversite öğrencilerine biletlerde ücretsiz iade ve değişim hakkı tanındığını bildirdi. 11 Şubat'tan önce alınan ve 30 Haziran'a kadar olan uçuşların ücretsiz değişiklik ve iade hakları tanımlandı.

Öğrencilerin, 31 Mart'a kadar THY internet sitesinden, 'diğer/öğrenci taleplerini' seçtikten sonra öğrenci belgeleriyle birlikte işlemlerini yapması gerekiyor.

# THY # deprem # Kahramanmaraş # ​Gaziantep