Vanlı gençlerden uyuşturucuya gol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Van İl Başkanlığı’nın 32 futbol takımının katılımıyla düzenlediği “Vanlıyız, Şanlıyız, Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlıyız’’ Futbol Turnuvasını tamamladı.

Vanlı gençlerden uyuşturucuya gol

Türkiye Gençlik Birliği Van İl Başkanlığı, bölgedeki uyuşturucu sorununa dikkat çekmek ve çözüm oluşturmak için futbol turnuvası düzenledi. Hepsi gençlerden oluşan 32 futbol takımı turnuvada yarıştı. Turnuvanın ardından kazananların açıklandığı ve Adana Demirspor Kulübü’nün katkılarıyla hazırlanan ödül törenine Van halkı ve basın tarafından yoğun ilgi gösterildi.

UYUŞTURUCU GENÇLİĞİN KATİLİ, TÜRKİYE’NİN DÜŞMANI

Ödül töreninde açış konuşmasını yapan TGB Van İl Başkanı Özgür Erdinler: “İki aydan beri büyük emeklerle yaptığımız turnuvamızı başarıyla tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Ne mutlu ki gençlerimizi, arkadaşlarımızı, geleceğimizi uyuşturucu belasından korumak için harekete geçtik. Atatürk’ün, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ sözünden ilham aldık ve turnuvamızı bu söz doğrultusunda gerçekleştirdik. Uyuşturucu gençliğin katili, ülkemizin düşmanıdır. Vatana ihanet etmemizi istiyorlar ama biz buna geçit vermeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız görevle, milletimizden, Van halkımızdan ve gençliğinden aldığımız güçle mücadelemize devam edeceğiz.” diyerek bölgedeki uyuşturucu kullanımına karşı mücadele ettiklerinin ve gençlerin uyuşturucu sorunundan ancak üreterek kurtulabileceklerinin  altını çizdi. 

GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLMAK VE TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK İSTİYOR


TGB’li gençler, bölgede yaşanan uyuşturucu sorununa dikkat çektiler. Vatan Partisi Öncü Gençlik Van İl Başkanı Sedat Cavak: “Ülkemizi ve Van’ı saran uyuşturucu kullanımı ne yazık ki gençlerimizi, arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi ailesinden koparıyor, vatanından uzaklaştırıyor ve hatta öldürüyor. Gençlerimizi zehirlemeye yeltenen kim olursa olsun bizi karşılarında bulacak. Van’da başlattığımız mahalleler arası futbol turnuvası da bunun en büyük örneğidir. Biz artık kimsenin kuklası, piyonu olmak istemiyoruz. Biz artık söz sahibi olmak ve Türkiye'yi yönetmek istiyoruz.” diyerek uyuşturucu sorununa çözüm üretmekte kararlı olduklarını belirtti.

BU TURNUVADA BİRLİK VAR


Bölgede terörle birlikte artan işsizliğin uyuşturucu sorununa yol açtığını ve bunun çocuk yaşlara kadar indiği vurgulandı. Ödül törenine katılan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, başarıyla tamamlanan turnuvanın birliğin, kardeşliğin ve dostluğun ürünü olduğunu söyledi. Düzenlenen futbol turnuvasının bölgede önemli bir kapı araladığını belirten Çetin, başta Van olmak üzere Doğu’daki gençlere uyuşturucudan uzak, sporla, sanatla ve bilimle üretebilecekleri bir hayat sunduğunu söyledi. Turnuvanın Van’ın terörle bağdaştırılan kaderinden uzaklaşıp gençlere yeni bir yol açacağını da belirtti.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE BİZ VARIZ


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediyede torpilsiz iş olmaz sözlerine dikkat çeken Kayahan Çetin, bölgenin efsane Emniyet Müdürü şehit Gaffar Okkan’ı örnek göstererek şunları belirtti:

- Rüşvetin, adam kayırmanın, yolsuzluğun dibine batanlar, Van’ın, Türkiye’nin kaynaklarını yiyenler, ihaleleri paylaşanlar, gençler yokluğun pençesindeyken koltuklarına yapışanlar! Sizin gençler adına konuşma hakkınız yok. Bu çürümüş, içi geçmiş siyaset düzenini de reddediyoruz. Türkiye’nin geleceğinde biz varız. Torna tezgahının başına da geçeriz, tarlayı da süreriz, laboratuvara da gireriz. Z kuşağı gibi etiketler takmaya, bir torbaya koymaya çalışıyorlar bizi. Biz Türk gençliğiyiz. Kendimize güveniyoruz. En batısından en doğusuna hepimiz geleceğimizi beraber inşa etmeye hazırız. Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz! Gaffar Okkanlar olma görevi önümüzdedir. Gaffar Okkanlar gibi; halkıyla bütünleşen, onun derdiyle dertlenen, onun sevinciyle sevinen, halkın derdi olduğunda kendinden verip iyileştiren, kardeşlik ve birliği yüreğinde hisseden öncüler olacağız.

100. YILA TÜRK GENÇLİĞİNİN İMZASINI ATMAYA HAZIRIZ

Cumhuriyetin 100. yılı için şimdiden hazır olduklarını belirten Kayahan Çetin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında sesimiz Ankara’dan duyulacak. O meclis bizim meclisimiz. Orası ceylan derisi koltuklara yayılıp, ihale paylaşma, kavga küfür kıyamet yeri değil. Kürsülere çıkıp terör örgütü propagandası yapma yeri hiç değil. Artık buna bir son veriyoruz, Van’ın gençleri kendi kaderine, kendi öz vatanına sahip çıkıyor ve çıkacak. 100. yılda Türk gençliğinin imzasını atmaya hazırız!” dedi. Bölgede artık gençlerin geleceğini konuşmanın sırası olduğunu belirtirken HDP’nin gençleri dağa kaçırmasına karşı, “Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, sıra arkadaşlarımızın hayatına kast eden, onları Amerika’ya asker yapmaya kalkan HDP kapatılacak ve PKK’nın eline verilen hiçbir imkan kalmayacak. Artık geleceği konuşma zamanı: Uyuşturucu batağını nasıl kuruturuz, terörün kökünü nasıl kazırız, nasıl iş, aş, meslek sahibi oluruz, kültüre sanata bilime spora nasıl ulaşırız bunlar konuşulacak.” dedi.

Turnuvada kazanan takımlara ödüllerini Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik, Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Özgür Erdinler ve Türkiye Gençlik Birliği GYK Üyesi ve Van Öncü Gençlik İl Başkanı Sedat Cavak takdim etti. Ödül töreni sonrası “Anadolu Acoustic” grubunun coşkulu konseriyle gün tamamlandı.

"İŞİ, AŞI, KÜLTÜR SANATI VE SPORU PLANLAYACAĞIZ"

Bölgede artık gençlerin geleceğini konuşmanın sırası olduğunu belirten Kayahan Çetin, HDP’nin gençleri dağa kaçırmasına karşı, “Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, sıra arkadaşlarımızın hayatına kast eden, onları Amerika’ya asker yapmaya kalkan HDP kapatılacak ve PKK’nın eline verilen hiçbir imkan kalmayacak. Artık geleceği konuşma zamanı: Uyuşturucu batağını nasıl kuruturuz, terörün kökünü nasıl kazırız, nasıl iş, aş, meslek sahibi oluruz, kültüre sanata bilime spora nasıl ulaşırız bunlar konuşulacak.” dedi.

Çetin, konuşmasının sonunda Diyarbakır’da toprak mücadelesinde şehit olan köylü önderi Muhyettin Öksün’e atıfta bulunarak hem Kürtçe hem Türkçe şöyle seslendi:

- Hero roja vana/ Ev bi bijin/ Sıbe roja meye/ Em bi bijin. Bugün onların günüdür/ Onlar konuştu./ Yarın bizim günümüzdür./ Biz konuşacağız.

TURNUVAYA KATILANLAR NE DEDİ?

Turnuvaya katılanlar şunları belirtti:

- Bugüne kadar Van'da kimse gençleri hatırlayıp böyle programlar yapmadı. Van gençliği bu tür programlardan o kadar mahrum bırakılmış ki ilk defa böyle güzel bir etkinlik yaşadık. Van gençliğinin TGB ile buluşması bizi mutlu etti. TGB'nin gençlere sahip çıkmasına çok teşekkür ederiz.
- Biz, futbolu ve bu tür etkinlikleri seven ve geleceğimiz için mücadele eden bir gençliğiz ama ne yazık ki yıllardır biz Van gençliğini unutup yok saydılar. TGB'nin böyle bir etkinlik yapmasıyla gençlere sahip çıkacak bir oluşumun var olduğuna inandık.
- Uyuşturucu ile mücadele ederken TGB'nin spor etkinliği yapması bizi çok sevindirdi.
# türkiye gençlik birliği # tgb # uyuşturucu