Hatay'da meslek liseliler sanal ortamda çalışma hayatına hazırlanıyor

Gelişen teknoloji meslek liselerinde eğitime katkı sağlıyor. İşte onlardan bir tanesi. Hatay'da motorlu araçlar teknolojisi alanında okuyan lise öğrencileri, sanal gerçeklik gözlüğüyle verilen eğitimleri uygulamalı olarak görüyor.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin motorlu araçlar teknolojisi alanında eğitim alan 90 öğrenci, iş dünyasına teorik ve pratik eğitimlerle hazırlanıyor.

Öğrenciler, derslerde öğrendikleri arıza tespit ve tamir sürecini, haftada 10 saat sanal gerçeklik gözlüğüyle verilen eğitimde uygulamalı olarak görüyor.

Sanal derslerle, öğrencilerin uygulama sırasındaki hata paylarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Japonya çip krizine çözüm arıyor:8 şirket birleşti Bilim ve Teknoloji Çin'in ileri teknolojileri havacılık fuarında sergilendi Bilim ve Teknoloji G-20'de güvenliğinde Türk zırhlısı damgasını vurdu: Yörük 4x4 Savunma Teknolojileri Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji