Beijing’de sürücüsüz taksiler trafiğe çıkacak

Sürücüsüz taksiler, ilk kez Beijing sokaklarında boy gösterecek. Çin’de iki firmaya, otonom taksilerin yolcu taşıyabilmesi için onay verildi. Sürücüsüz taksiler, bir mobil uygulama ile çağrılacak. Araçlarda güvenliği sağlamak için bir de görevli oturacak.

Çin’de sürücüsüz taksilere onay çıktı; ilk taksiler Beijing caddelerinde boy gösterecek..

BeijiPekin Üst Düzey Otonom Sürüş Bölgesi, 14 sürücüsüz aracın, Yizhuang bölgesindeki 60 kilometrekarelik alanda yolcu taşıyabilmesini onayladı. Teknoloji şirketleri Baidu ve Pony.ai, iznin ilk sahibi oldu.

Sürücüsüz taksiler, bir mobil uygulama ile çağrılacak ve kullanılacak. Araçların ön yolcu koltuğunda, güvenliği sağlamak için bir görevli oturacak.

Baidu şirketi, otonom araçların 6 ay içinde Beijing’de trafiğe çıkacağını açıkladı. Şirket, yakın dönemde 30 robot taksiyi daha kullanıma sunmayı planlıyor.

İki şirkete geçen yılın kasım ayında, deneme amaçlı hizmet verme ve kullanıcılardan tarife ücreti alma izni vermişti.

Varank İMECE için tarih verdi Bilim ve Teknoloji Uzay yolculuğu için geri sayım başladı Bilim ve Teknoloji İnternet altyapı yatırımları sürüyor Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji