Soylu: "Türkiye'ye karşı psikolojik harp yürütülmektedir"

Ankara'da katıldığı bir programda ''Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarına'' yönelik konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi. Soylu, 60 milyon turist hedefinin açıklandığı gün yapılan bu girişimin Türkiye’ye karşı başlatılan psikolojik harp olduğunu söyledi.

İsveç ve Danimarka'da gerçekleşen Kuran yakma ile Hollanda'da gerçekleşen Kuran yırtma eylemlerinin ardından Batılı ülkeler, Türkiye'yi "riskli" ülkeler statüsüne aldı.

Önce kışkırtma yapan sonra da Türkiye’de panik havası yaratmaya çalışan; Almanya, Fransa, ABD, Hollanda, İngiltere ve Kanada, Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'ye seyahat planı yapan vatandaşları için "terör saldırısı" uyarısında bulundu.

Hollanda, İngiltere ve Almanya, Türkiye'deki vatandaşlarını uyarmak ile yetinmedi ve geçici olarak konsolosluklarını kapattı. Batı’lı ülkelere ise tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Soylu, “60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır” dedi.

Öte yandan terör saldırısı uyarısında bulunan ülkelere mesaj verdi. Soylu Terör örgütünü besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz" dedi.

# süleyman soylu