Ukrayna'nın savunması bakın kime emanet! FETÖ'cü isim Rüstem Umerov Ukrayna'nın savunma bakanı oldu

FETÖ okullarında yetişen Rüstem Umarov, Ukrayna'da savunma bakanı olarak atandı. Aydınlık Gazetesi 17 Ağustos 2021 tarihli manşetinde Türkiye'ye kurulan 'Kırım tuzağına' dikkat çekmişti. Tuzağın başrolünde Rüstem Umerov yer alıyordu.

Ukrayna'nın savunması bakın kime emanet! FETÖ'cü isim Rüstem Umerov Ukrayna'nın savunma bakanı oldu

Zelenski, Ukrayna Savunma Bakanlığı'na FETÖ okullarında yetişen Rüstem Umarov'u getiriyor. Rüstem Umarov ismi Aydınlık okurları tarafından yabancı bir isim değil. Çünkü; Aydınlık 17 Ağustos 2021 tarihli manşetinde Türkiye'ye kurulan 'Kırım tuzağına' dikkat çekmişti. Tuzağın başrolünde Rüstem Umerov yer alıyordu.

Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Mehmet Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zelenskiy'in, Umarov'u Savunma Bakanı olarak görevlendireceğini ifade etti. 

UKRAYNA HEYETİNDE DE O FETÖ'CÜ İSİM VARDI

İstanbul’da kurulan Rusya-Ukrayna müzakere masasında Kiev delagasyonun içinde Fethullahçı bir ismin olduğu ortaya çıkmıştı. Aydınlık Gazetesi, Ukrayna heyetindeki Rüstem Umerov’un FETÖ’cü olduğunu yazdı. Haberde Umerov’un Fethullah hocanın Kırım Yatılı Okulu’nun talebesi olduğu belirtildi.

AYDINLIK UYARMIŞTI

Umerov ismi Aydınlık okurları için yabancı değil. Aydınlık 17 Ağustos 2021 tarihli manşetinde Türkiye'ye kurulan 'Kırım tuzağına' dikkat çekmişti. Umerov ismi Aydınlık okurları için yabancı değil. Aydınlık 17 Ağustos 2021 tarihli manşetinde Türkiye'ye kurulan 'Kırım tuzağına' dikkat çekmişti. Tuzağın başrolünde Rüstem Umerov yer alıyordu. Kiev’de 23 Ağustos 2021'de toplanan “Kırım Platformu”na Türkiye de davet edilmişti. Toplantının amacı, Rusya’ya yönelik baskı sağlayacak uluslararası mekanizmaları harekete geçirmekti. Platformun uzun vadeli amacı da Kırım’ın Ukrayna’ya geri dönüşünü sağlamak... İşte Umerov, tüm bu planların merkezinde olan ve  bölgede ABD planlarının sözcülüğünü ve yürütücülüğünü yapan bir siyasi. 

KARDEŞİ DE KENDİSİ DE FETÖ DESTEKLİ

Aydınlık’ın bilgi aldığı Ukrayna’daki yerel kaynaklar, Kırım Platformu’nun düzenleyicilerinden Rüstem Umerov’u şöyle anlatıyor:

 - Doğrudan ABD’yle ilişkili. Yabancı devletlerden aldığı fonların bir kısmını kendi kişisel amaçları için kullanıyor. Açık kaynaklarda da ifade edildiği üzere, gençliğinde ABD Dışişleri Bakanlığının Geleceğin Liderleri Değişim Programı (FLEX)'na katıldı. Rüstem Umerov, Ukrayna döneminde FETÖ’den destek alan Kırım Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığının üstün yetenekli çocuklar için açtığı Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü. Kardeşi Ruslan Umerov (kimlik bilgilerine göre Aslan Ömer Qırımlı) da bu okulda okudu ve FETÖ bağlantılı. İki kardeş de Kiev’de 'Amerika’nın çocukları' olarak anılıyor.
# Ukrayna # rusya # kırım tatar