Ukrayna heyetinde FETÖ'cü çıktı

İstanbul’da kurulan Rusya-Ukrayna müzakere masasında Kiev delagasyonun içinde Fethullahçı bir ismin olduğu ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi, Ukrayna heyetindeki Rüstem Umerov’un FETÖ’cü olduğunu yazdı. Haberde Umerov’un Fethullah hocanın Kırım Yatılı Okulu’nun talebesi olduğu belirtildi.

Dolmabahçe’de kurulan müzakere masasında Ukrayna’yı temsil eden heyette FETÖ’cü Rüstem Umerov da yer aldı. Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri İstanbul’da Ukrayna’nın geleceğini müzakere ederken heyette yer alan FETÖ’cü Umerov Aydınlık Gazetesi’nin dikkatinden kaçmadı.

Müzakerlerde yer alan Umerov, FETÖ destekli Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü. ABD Dışişleri Bakanlığının Geleceğin Liderleri Değişim Programı'na katıldı. Kardeşi ile birlikte Kiev’de 'Amerika’nın çocukları' olarak anılıyor.

Aslında Rüstem Umerov, Aydınlık okurlarının tanıdığı bir isim. Gazete 17 Ağustos 2021’deki manşetinde Türkiye'ye kurulan 'Kırım tuzağına' dikkat çekmişti. İşte o tuzağın başrol oyuncusu da Rüstem Umerov’du. Hedef ise Türkiye ile Rusya ilişkilerini Kırım üzerinden bozmaktı.

Gazeteye konuşan Ukrayna kaynakları Rüstem Umerov anlattı:

- Doğrudan ABD’yle ilişkili. Yabancı devletlerden aldığı fonların bir kısmını kendi kişisel amaçları için kullanıyor. Açık kaynaklarda da ifade edildiği üzere, gençliğinde ABD Dışişleri Bakanlığının Geleceğin Liderleri Değişim Programı’na katıldı. Rüstem Umerov, Ukrayna döneminde FETÖ’den destek alan Kırım Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığının üstün yetenekli çocuklar için açtığı Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü. Kardeşi Ruslan Umerov da bu okulda okudu ve FETÖ bağlantılı. İki kardeş de Kiev’de 'Amerika’nın çocukları' olarak anılıyor.

Yakın geçmişte Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye-Rusya ilişkilerine FETÖ üzerinden peş peşe sabotajlar düzenlemişti. Kırım’ın Rusya’ya bağlanması döneminde Fethulahçı Terör Örgütü, Ankara’yı Moskova’nın karşısında konumlanması için zorlamıştı. 2015’te Rus uçağının düşürülmesini de FETÖ gladyosunun tertipledi. Türkiye ve Rusya bu sabotajları bertaraf etti.

Türk-Rus ilişkileri bu tecrübelerin ardından Ukrayna krizi bağlamında yeni bir sınamadan geçiyor. Türkiye, Doğu Avrupa’daki krizde pozisyonu ve eylemleriyle Atlantik Cephesinde yer almadığı gösterdi.

# istanbul # abd # türkiye # rusya # fetö # Ukrayna # türk # Atlantik # müzakere