Pakistan arama kurtarma ekibi alkışlarla uğurlandı

Depremin ardından Türkiye'nin yardımına koşan Pakistan'lı ekip için, İstanbul Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükelçi Yousaf Junaid, "Depremin Türkiye'de değil, Pakistan'ın kalbinde olduğuna inanıyoruz" dedi.

Adıyaman'da 17 gün boyunca aralıksız çalışan ve enkazdan 13 kişiyi sağ çıkaran Pakistan'ın 33 kişilik arama kurtarma ekibi, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandı.

Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve İstanbul Vali Yardımcı Özlem Bozkurt Gevrek'in katıldığı törende ekip üyelerine çeşitli hediyeler verildi.

Ekip üyelerinin hatıra için depremzedelerin imzalarını taşıyan Türk bayrağını yanlarına aldığı ve yakalarına da Türk bayrağı rozeti taktığı görüldü.

Törende konuşan Büyükelçi Yousaf Junaid, 2005 yılında Azad Jammu ve Keşmir'de Muzaffarabad'ı vuran depremde Türkiye'nin yaptığı yardımı hatırlattı. "Deprem Türkiye'de değil, Pakistan'ın kalbinde olduğunu anlıyor ve inanıyoruz" ifadesini kullandı:

- İhtiyaçlarımıza ilk yanıt veren Türkiye'ydi. 2010'daki sel, Türkiye'de de aynısı oldu. Bizim için çok güçlü bir kardeş gibiydi. Türkiye'deki kardeşlerimizle bir arada olmanın bizim sorumluluğumuz ve olmazsa olmazımız olduğunu düşünüyoruz ve Allah'ın izniyle zaman bu sınavı en iyi şekilde atlattığımızı kanıtladı. Elimizdeki kaynaklar Türkiye'nin tasarrufunda. Kelime yok, yorum yapmak çok zor. Çünkü gördüğümüz yıkım sahneleri modern tarihte eşi benzeri yok ama Türk halkının bunu başaracağından çok eminiz.

Arama ve kurtarma ekibinin lideri Binbaşı Mouhamed Mateen Faruk, Pakistan ve Türkiye'nin zor zamanlarda birbirlerine yardım ettiğinin altını çizdi, "Türk halkı güçlü kalmalı. İnşallah bu zor günler geçecek" ifadesini kullandı. Türk hükümetinin ve sivil toplum yönetiminin durumu iyi yönettiği belirtti:

- Kurtarma operasyonu bitti. Şimdi rehabilitasyon aşamasına geçiyoruz ve bu aşama çok fazla bütçe ve finans gerektiriyor. Türk halkı güçlü kalmalı. İnşallah bu zor günler geçecek. Türkiye eskisinden çok daha büyük bir güçle ortaya çıkacaktır.



Arama- Kurtarma ekibi törenin ardından Pakistan havayollarına ait uçakla ülkelerine hareket etti.

# pakistan # Adıyaman # deprem