Bilgin EYT ile ilgili o iddiaları reddetti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin ocak ayında Meclis'e getirileceği iddialarına ilişkin "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum" dedi.

Bilgin EYT ile ilgili o iddiaları reddetti

Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"EYT'lilere yönelik düzenlemenin" sorulduğu Bakan Bilgin, "EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı, bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Mecliste anlattım, EYT ile ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamlarını 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil, bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım" yanıtını verdi.

"ÇALIŞMALAR AY SONUNA KADAR BİTECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Farklı iş yerlerinde çalışmış, hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanların bulunduğuna dikkati çeken Bilgin, şunları kaydetti:

- EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar, dosyalarıyla geliyor. İncelenip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil, uzun zamandır çalışıyoruz.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 1999 yılında kabul edilen 4447 sayılı kanunun, hukuk ilkelerine aykırı olarak geriye dönük işletilmesi sonucu ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ulusal Kanal ekranlarına konuk olan EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Arzu Lastikçi, "Bizim tek bir şartımız var, haklı olan bizi, haklarımızın kayıtsız şartsız teslimini istiyoruz. Yaşa dayalı bir formül istemiyoruz, 8 Eylül 1999 öncesi şartlarını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TRT Haber

# Emeklilikte yaşa takılanlar # vedat bilgin # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı