Faiz artışı Goldman Sachs'ı mutlu etti

Merkez Bankası'nın faiz artırımı yabancı bankaları memnun etti. Amerikan Bankası Goldman Sachs faiz artışının ortodoks para politikasına geçiş konusunda Merkez Bankası'nın güvenilirliğini artıracağını belirtti. Banka artışın tek seferlik olduğunu faiz artırımı döngüsü başlangıcı olmadığını kaydetti.

Faiz artışı Goldman Sachs'ı mutlu etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı yabancı bankaları mutlu etti. Güvenirlilik olarak nitelendirildi.

Amerikan bankası Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırımının enflasyon ve para biriminde değer kaybı beklentilerine yönelik tek seferlik bir adım olduğunu ifade etti.

Faizin yüzde 50'ye çıkarılmasının bir faiz artırımı döngüsünün başlangıcı olmadığı belirtildi. Goldman Sachs, ayrıca kararın fiyatlarda istikrarı sağlama ve ortodoks para politikasına geçiş konularında Merkez Bankası'nın güvenilirliğini artıracağını da kaydetti.

Merkezi İngiltere'de bulunan çok uluslu yatırım bankası HSBC de müşterilerine rapor gönderdi.

Raporda "Yaklaşan seçimlere rağmen para politikasının kararlılıkla sıkılaştırılması cesaret verici ve olumlu." değerlendirmesinde bulunuldu.

Alman bankası Deutsche Bank Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yeniden TL'de uzun pozisyon almaya ilişkin güvenli hissettiklerini aktardı.

Yapılan son faiz artışının rezervler üzerindeki baskıları gevşeteceği öngörülen raporda, Türkiye'nin dezenflasyon hedeflerinin gitgide daha gerçekçi göründüğü ifade edildi.

# Merkez Bankası # Faiz artışı # Goldman Sachs