Devlet erkânı Anıtkabir'i ziyaret etti! 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Kutlamaların en önemli adresi Ankara oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Anıtkabir'e ziyarette bulundu. İstanbul'da Vatan Caddesi geçit töreni yapıldı.

Devlet erkânı Anıtkabir'i ziyaret etti! 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Büyük Zafer'in 101'inci yılı nedeniyle Ankara'da bir dizi etkinlik yapıldı.

En önemli nokta ise Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yer aldı.

Yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratları da yürütüşte yer aldı.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

- Aziz Atatürk; Türk milletini özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zafer'in 101'inci seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan bu günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma hedefimizin sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, devlet millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.

ERDOĞAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Beştepe'de tebrikleri kabul etti.

İstanbul'da Valiliğin resmi töreni de Taksim Meydanı'nda yapıldı. Törene Vatan Partisi de katılarak anıta çelenk bıraktı.

İstanbul'da da kutlama adreslerinin başından Vatan Caddesi geldi. Resmi geçit töreni yapıldı, vatandaşlar kortejdeki askerleri, polisleri selamladı.

# anıtkabir # cumhurbaşkanı erdoğan # 30 ağustos zafer bayramı