Asgari ücrete ek zam kapıda

Zamlar ve enflasyon, asgari ücret zammını eritti. Ulusal Kanal kaynakları tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının temmuzda emekliler ve tüm çalışanların maaşlarına ek zam yapacağı öğrenildi.

Asgari ücrete ek zam kapıda

Haber: Seda Akyüz

Üst üste gelen zamlar, enflasyondaki artış, asgari ücrete yapılan zammı yılın ilk üç ayında eritti. Çalışanlarda da ücretlere ek zam talebi yükseldi. Sık sık "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in milyonların beklediği müjde için çalışma yaptığı öğrenildi.

Ulusal Kanal'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üst düzey kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Temmuz ayında çalışanların maaşlarına zam yapılacak. Ek zam düzenlemesinden sadece asgari faydalanmayacak. Bakanlığın çalışmasına emekliler de dahil edilecek. Enflasyona karşı ücretlerde yapılacak artış müjdesini de Bakan Vedat Bilgin kamuoyuna duyuracak. Açıklama 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yapılacak.

Milyonlarca çalışanın maaşına ne kadar artış olacağı ise merak konusu. Ulusal'a konuşan kaynaklar, "Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeden, enflasyona ezdirmeyecek çalışmayı hayata geçireceğiz" dedi.

# açıklama # haber # zam # enflasyon # artış # Ulusal # işçi # 1 mayıs # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # işçi bayramı # kanal