CHP Avrupa'da Kavala'yı savundu

Cumhuriyet Halk Partisi, Osman Kavala’yı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde de savundu. Avrupa Konseyi’nde konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, kararı AK Parti’de aday olan bir hakimin verdiğini söyledi.

CHP Avrupa'da Kavala'yı savundu

Cumhuriyet Halk Partisi, Osman Kavala kararını Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi gündemine taşıdı. Avrupa Konseyi’nde konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, yargılamaya için özel hakim ataması yapıldığını ifade etti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklarla ilgili bilgi aktaran CHP Genel Sekreteri, Siyasi bir kararla özgürlüklerinden mahrum bırakılanların mücadeleleriyle demokrasiye hayat veren insanlar olduğunu söyledi. Kararın ve yargılamanın siyasi olduğunu vurgulayan Böke şöyle konuştu:

“Bu sürecin siyasi olduğunu göstermek için birkaç örnek verebilirim. Yargılamayı yöneten atanmış hakimlerden biri iktidar partisinde siyasi pozisyonlara aday olmuş birisi. Bu kararı o verdi. Yargılananlar daha önce beraat etmişti. O zamandan beri dosyaya yeni bir kanıt eklenmedi. Şimdi aynı delillerle beraattan müebbet hapse gidiyor. Ne değişti? Osman Kavala kararındaki siyasi amaç halka, demokratik muhalefete, hak savunucularına gözdağı vermektir” diyen CHP Genel Sekreteri Böke, “Altını çiziyorum, bu yapılanların nedeni, bizlerin, demokrasiyi inşa etmek ve insan haklarını korumak için mücadele eden demokrasi güçlerinin elinde bulundurduğu güçtendir. Bizlerin Türkiye'de demokrasiyi kuracağımızdan hiç şüphem yok"

# chp # türkiye # AKP # avrupa # Partisi # osman kavala # müebbet