En çok tercih edilen üniversite bölümleri neler?

Üniversiteye hazırlanan her öğrencilerin hayallerini süsleyen bir bölüm bulunur. Bu bölümlere kayıt yaptırmak için öğrenciler iki aşamalı üniversite giriş sınavlarından başarı ile geçmeleri gerekiyor. Temel Yeterlilik Testi ve Alanda Yeterlilik testlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler tercih aşamasında aldıkları puanlara göre tercih yaparlar.

En çok tercih edilen üniversite bölümleri neler?

Üniversite Tercihlerinde En çok Tercih Edilen Bölümler


Ülkemizde son yıllarda üniversite sayılarında büyük bir yükseliş oldu. Her ilde üniversiteler açıldı bazı illerde ise birden fazla hatta onlarca üniversite açıldı. Bu üniversiteler farklı fakülte ve bölümlerle hizmet veriyorlar. Üniversitelerin çoğalması da birçok gencin hayalindeki bölümden eğitim almasını da sağladı.

Son yıllarda gençlerin hayallerini süsleyen en çok tercih edilen üniversite bölümleri de şu şekildedir;

Hukuk Fakültesi
İnşaat Mühendisliği
Tıp fakültesi
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik
Eczacılık fakültesi
Bilgisayar mühendisliği
Diyetisyenlik ve beslenme uzmanlığı
Sınıf öğretmenliği
Üniversite adayları tercih aşamasında puanlarına göre hem hayallerini süsleyen bölümleri tercih ediyor hem de iş olanağı yüksek olan bölümleri. Ülke gerçeklerini göz ardı etmeden hayallerinin peşinden koşuyorlar.

# üniversite # son # hukuk # Tercih # YKS # bölüm # üniversite tercihleri # mühendislik # yks tercih # ykstercih # tercih2022