ABD ordusu düzinelerce tankı Belçika'ya gönderdiyor

ABD ordusu, Ukrayna'da ve Avrupa'da gerginliği arttırma bağlamında düzinelerce Abrams tankı ve teçhizatının Belçika'daki Antwerp-Bruges limanına doğru yola çıktığını duyurdu.

ABD ordusu düzinelerce tankı Belçika'ya gönderdiyor

ABD Abrams tanklarının Rusya'nın Ukraynaya operasyonu sırasında Avrupa’ya gelmeye başladığı yazısı ilk olarak Defense Blog’da yayınlandı.

ABD ordusu, yayınladığı bildiride, haberi doğrularken, ülkenin ABD'ye dönen 1. Zırhlı Tugayı'nın yerini almak üzere yaklaşık 4.200 asker ve 2.700 parça muharebe teçhizatını Avrupa'ya sevk ettiğini bildirdi. 

Bilindiği gibi Rus ordusu, Ukrayna'nın saldırılarına karşı Luhansk ve Donetsk bölgelerinin yetkililerine yardım etmek amacıyla bu ülkeye saldırdı.

O zamandan beri (24 Şubat), Rus yetkililer defalarca Ukrayna'nın sivil altyapısını hedef almadıklarını ve ülkeyi işgal etmek istemediklerini ve sadece Ukrayna'yı Nazilerden arındırmak ve silahsızlandırmak istediklerini bildirdiler ama Avrupa ve Batı ülkeleri, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Federasyonu'na yönelik yaptırımların baskısını yoğunlaştırarak ve Kiev'e her türlü hafif ve ağır silahı tedarik ederek, sadece Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için bir adım atmadılar aksine bu ülkedeki çatışmaların ateşini de körüklediler.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # nato # hedef # batı # Belçika # ilk # Donetsk