Pota filminin konusu ne, oyuncuları kim? Pota filmi ne zaman vizyona girecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen, TRT ortak yapımı ''Pota'' filminin galası İstanbul Atlas Sineması’nda yapıldı. Peki ''Pota'' filminin konusu ne? ''Pota'' filminde hangi oyuncular oynuyor? Pota filminin yönetmeni kim? İşte Pota filmi hakkında bilgiler...

Pota filminin konusu ne, oyuncuları kim? Pota filmi ne zaman vizyona girecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen, TRT ortak yapımı ''Pota'' filminin gala İstanbul Atlas Sineması’nda yapıldı. Sınıflar arasındaki farklılıkların basketbol üzerinden anlatıldığı film büyük beğeni aldı.

Filmin başrollerini Alp Akar ile Bahar Hacıbektaşoğlu paylaştı. Filmde Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız da rol aldı.

Senaristliğini ve yönetmenliğin Ahmet Toklu’nun üstlendiği filmin yapımcısı ise Halil Kardaş.

19 Ağustos'ta vizyona girecek filmin süresi ise 95 dakika.

"Pota", İspanya'da düzenlenen 21. Cerdanya Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Sosyal Bakış Ödülü'ne layık görülmüştü.

POTA FİLMİNİN ÖZETİ

Ahmet, İstanbul'un fakir gecekondu mahallerinden birinde yaşayan ilkokul öğrencisi bir çocuktur. Babası çalışmak için yurt dışındadır ve Ahmetlere para gönderemez. Ahmet bu yüzden gecekondu mahallelerinin yakınında lüks evlerin olduğu güvenlikli sitede çalışmaya başlar. Bir yandan eve para getirmek için çalışırken bir yandan da okulda aşık olduğu arkadaşı Kezban'ı etkilemeye ve ona açılmaya çalışır. Bir gün okula basketbol topu ve basketbol kıyafetleri ile Erhan gelir. Kezban'ın Erhan’a yakınlık gösterdiğini gören Ahmet, Kezban'ı etkilemek için basketbol oynamaya karar verir. Mahallelerinde ve okullarında basketbol potası potası yoktur. Çalıştığı lüks sitede basketbol sahası vardır. Ordaki çocuklarla oynamak ister. Çocuklar beceremediği için Ahmet'i dışlar. Sitede oyun arkadaşı olmadığı için mahalleden arkadaşlarını siteye getirip onlarla oynamak ister. Site güvenliği Ahmet'in arkadaşlarını orada yaşamadıkları için içereye almaz. Bunun üzerine çocuklar kendi gecekondu mahallelerine pota yapmaya karar verir. Aynı mahalleyi paylaşan farklı kültür ve inanca sahip çocuklar bir potada birleşir.

# istanbul # trt # Ağustos # film # Kültür ve Turizm Bakanlığı # basketbol # Gala # atlas sineması # Ahmet Toklu