Mehmet Barlas'tan dikkat çeken Davutoğlu yazısı

Mehmet Barlas köşe yazısında "Hillary Clinton ve oradaki odaklara çok yakın olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'yi soktuğu yanlış Suriye yolundan çıkma vakti geldi de geçiyor." dedi.

Mehmet Barlas'tan dikkat çeken Davutoğlu yazısı

Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi'ndeki yazısında Türkiye Suriye ilişkilerinde normalleşme sinyallerini değerlendirdi. Yazısında MHP lideri Bahçeli ve Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Barlas, "Eğer Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri normalleşirse, Suriye topraklarında Amerika tarafından silahlandırılıp üslendirilen PKK'lıları tasfiye etmek de mümkün olur." dedi. 

Yazısında Amerika'nın Ortadoğu politikalarının kurban ülkelerinden birinin Suriye olduğunu vurgulayan Barlas, "Eğer Türkiye kendine güvenmeseydi, 15 Temmuz sonrasında Türkiye de Suriye gibi olur ve iç savaş ülkeyi bölebilirdi." dedi. 

Barlas, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu'nun Türkiye'nin Suriye politikasını yanlış yönlerdirdiğini vurgulayan Mehmet Barlas, "Hillary Clinton ve oradaki odaklara çok yakın olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'yi soktuğu yanlış Suriye yolundan çıkma vakti geldi de geçiyor." dedi.

# türkiye # pkk # suriye # çok # Mehmet Barlas