Rusya, Çin ve Suriye'den ortak tatbikat: Vostok 2022

Rusya Savunma Bakanlığı Vostok 2022 (Doğu 2022) tatbikatıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Vostok 2022 tatbikatının katılımcıları bildirildi. Buna göre Vostok 2022 tatbikatına Çin'in yanı sıra Suriye de askerleriyle dahil olacak.

Rusya, Çin ve Suriye'den ortak tatbikat: Vostok 2022

Rusya Savunma Bakanlığı Vostok 2022 tatbikatıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Vostok 2022 tatbikatının katılımcıları bildirildi. Buna göre Vostok 2022 tatbikatına Çin'in yanı sıra Suriye'de askerleriyle dahil olacak.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Vostok 2022 (Doğu 2022) tatbikatının 1-7 Eylül tarihlerinde Rusya'nın Uzak Doğu bölgesi ve Japon Denizi yakınlarında düzenleneceği bildirildi. Açıklamada tatbikata 50 binden fazla asker, 140 savaş uçağı ve 60 savaş gemisi katılacağı duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Pasifik Filosu ve Çin Halk Cumhuriyeti deniz kuvvetlerinin, deniz yollarını ve deniz ekonomik faaliyet alanlarını savunmak ve kara kuvvetlerine deniz yönlerinde yardımcı olmak için Japon Denizi'nde ortak operasyonlar uygulayacağını söyledi.

Vostok 2022 stratejik komuta ve personel tatbikatlarında ortak operasyonlar uygulayacak koalisyon güçleri arasında askeri komuta merkezlerinin operasyonel grupları, askeri birlikler ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü, Şanghay İşbirliği Örgütü  üye ülkelerinden gözlemciler yer alacak.

Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan, Cezayir, Ermenistan, Beyaz Rusya, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Laos, Nikaragua, Suriye ve Tacikistan'ın tatbikata katılacağını bildirdi.

# rusya # suriye # çin # Deniz # eylül # 2022 # Şangay İşbirliği Örgütü # ortak tatbikat # vostok 2022