Çiğdem Karaaslan kimdir? Çiğdem Karaaslan kaç yaşında, nereli? Mesleği ne?

Çiğdem Karaaslan kimdir? Karaaslan aslen nereli, kaç yaşında? Mesleği nedir? detaylar haberimizde...

Çiğdem Karaaslan kimdir? Çiğdem Karaaslan kaç yaşında, nereli? Mesleği ne?

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 13 Ağustos 1979 senesinde İstanbul Beyoğlu'nda dünyaya gelmiştir. Çiğdem Karaaslan babası Engin Karaaslan ve annesi de Abide Karaaslan'dır. 

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nü bitirmiştir. Ankara Üniversitesinde ''Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu'' üzerine yüksek lisansını vermiştir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimini sürdürmektedir.

SİYASİ KARİYERİ


Çiğdem Karaaslan, AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe MKYK Üyeliğine seçildi. Bu görevini 3 dönem boyunca sürdürdü ve AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile 4. kez MKYK Üyeliğine layık görüldü.

Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. Uluslararası alanda katıldığı etkinliklerde partisinin sözcülük görevini yaptı.

5. Olağan Büyük Kongre ile AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

# istanbul # ankara # ak parti # MKYK # çiğdem karaaslan