Alparslan Büyük Selçuklu Öke Hatun tarihte kimdir? Öykü Gürman kaç yaşında, nereli?

TRT 1 ekranlarından yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin kadrosuna katılan yeni isimlerden Öke Hatun karekteri merak edildi.

Alparslan Büyük Selçuklu Öke Hatun tarihte kimdir? Öykü Gürman kaç yaşında, nereli?

Yeni sezonların başlamasıyla birlikte büyük bir kitleye sahip olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ile ilgili de araştırmalar başladı.

ÖKE HATUN KİMDİR?


Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yer alan Öke Hatun karakteri tarihteki Türk Beyi İbrahim Yınal'ın eşi olarak bilinmektedir. İbrahim Yınal'ın babası Yusuf Yınal'dır. Selçuk Bey'in en büyük oğlu olan beylerden Mikail Bey öldüğü zaman Orta Asya'da yaygın olarak uygulanan gelenek doğrultusunda kardeşinin ölen karısı Yusuf ile evlendirilmiştir ve bu evlilik sonucunda İbrahim Yınal dünyaya gözlerini açmıştır.

Dizide yer alan Öke Hatun karakteri kendini şu şekilde anlatmaktadır; "Alayların bağlanıp kurşunların düzüldüğü zaman, seher vakti geldiği zaman erim bir adım gerisinde ben duruyorum. İbrahim Yınal'ın gölgesinde titreyen o kalp bana ait. Onun üzerine gölge düşürecek olan da benim. Başbuğ hatunuyum. Gülüşüyle şenlenir, kahrıyla kinlenirim. Hakettiği tahtı alabilmesi için önümüzdeki tüm engelleri yok edebileceğime dair yeminim var. Ben İbrahim Yınal'ın hatunu Öke Hatun. Ömrümden alsınlar, erimin ömrüne eklesinler."

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982 yılı İstanbul doğumludur. Türk pop ve flamenko şarkıcısı, oyuncu. 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile Öykü ve Berk adlı grubu kurmuşlardır. Grup, 2010 yılında sona ermiştir.

YouTube'a ikiz kardeşi Berk ile birlikte yükledikleri videoda seslendirdikleri "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısı ile tanınmışlardır. 

İlk albümleri olan Kısmet'te toplam 10 şarkı vardır. Berk'in imzasını taşıyan şarkıların yanı sıra türküleri de flamenco ile birlikte harmanlayıp albüme koymuşlardır. Bu çıkışlarının ardından TRT1 ekranlarında "Boyalı Direk" adlı müzik ve sohbet programının sunuculuğunu üstlenmişlerdir.

2010 yılında Öykü ve Berk grubunu sonlandırmış, iki kardeş de yollarına tek devam etme kararı almışlardır.

# Bir # Öykü Gürman # öykü gürman kim # öykü gürman kimdir # öykü gürman kardeşi